DUBROVAČKA TRPEZA
05.08.2015 u 20:14

Restoran Horizont podigao je ljestvicu gastro ponude Dubrovnika

Naš Franklin ovog je tjedna večerao u novootvorenom restoranu Horizont na Pločama i ostao oduševljen uslugom, ambijentom, a prije svega specijalitetima  koje je odabrao i kušao, ističući kako je ovo bilo jedno od najboljih gastro iskustava u Dubrovniku.


komentara  39

Restoran Horizont
Put od Bosanke 8
Mobitel: 099 4773737
Otvoreno: tijekom cijele godine
Radno vrijeme: od 11 do 14 (objed) te od 18 do 24 (večera)
Cijene: od 30 do 145 kuna
Primaju kreditene kartice
Vlasnik: Maro Mica

Smješten na Pločama izvan povijesne jezgre, "Horizont" je najnoviji dubrovački restoran, otvoren prije dva mjeseca. Trebate se uspeti 15-ak skalina uz Put od Bosanke i eto ga. Trud se isplati. Prostor za objedovanje smješten je na širokim skalinima ove povijesne ulice, a posjetitelji imaju prelijep pogled na stari porat i more. Pogled je zasigurno jedna od nagrada uz fantastičnu večeru, za koju mogu reći da je jedna od najboljih koje sam do sada kušao u Dubrovniku

Jelovnik koji izgleda lijepo, a na svojim koricama ima sažetak povijesti Dubrovnika,a dobro je uravnotežen. Nema previše nabrojanih jela, a dovoljno je raznoliko i interesantno. Dvije juhe: Gazpacho Andaluz i riblja juha s mušulama svojim su me sastojcima zainteresirale. U prvoj spomenutoj kao sastojak je nabrojen i gin, a u drugoj  uz mušule, bijelu ribu i druge sastojke stoji kako je baza vrhunsko maslinovo ulje Trokul iz Vela Luke.

Od pet ponuđenih predjela, moju maštu zagolicali su kraljevski škampi u Armanagac sosu, ako su stvarno pravi škampi, a ne gambori. Bili su pravi i to servirani u finomj kremi od šampanjca s palentom, pomadorama i parmezanom. Izgledali su božanstveno i dokazali mi da škampi stvarno postoje i u Dubrovniku.

Za glavno jelo stol do nas naručio je medaljone fratra, servirane s purom izmiješanom s maskarponeom, češnjakom i svježim pomadorama. Njihovi zadivljujući i odobravjaući uzvici natjerali su me da poželim naručiti baš to.

No već sam naručio ražnjiće od govedine. Izborom nisam bio razočaran. Ražnjići su bili već skinuti sa štapića i lijepo serviran na moj pjat. Pa se nisam morao boriti s uklanjanjem istog, koji mi obično završi baš u krilu.

Govedina je bila mekana, ne prekuhana, servirana uz glazirani krumpir i sezonsko organsko povrće poprženo u voku. Sve se dobro sljubilo s vinom Sauvignon Blank Galić. To je bilo predivno iskustvo.

Za desert sam naručio tortu od mrkve. Ako ste pratili moje članke znate da sam opsjednut traženjem izvrsne torte od mrkve. Ova u "Horizontu" je bila dobra, ali ne i izvrsna. Pomalo je bila suha, a prekrivena tučenim vrhnjem, umjesto kremom na bazi sira, koji je tradicionalan kod ovih torti, a nedostajalo joj je i začina.

Prijatelj mi kaže kako postoji "jedna osoba" koja pravi najbolju tortu od mrkve u gradu, pa možda njegov recept jednom dođe i do dubrovačkih resotrana.

Horzont se u svome jelovniku reklamira kao restoran koji nudi hranu i za osobe osjetljive na gluten. Također nude i dječji jelovnik u kojemu su mesna i riblja jela kao i torte, naravno. Šef kuhinje je 72-godišnji punac vlasnika restorana, koji se ugostiteljstvom bavi oko 40-ak godina, a radio je kao šef kuhinje u raznim dubrovačkim hotelima i restoranima. Svo svoje iskustvo i znanje uložio je u Horizont to se vidi na svakom koraku i u svakom jelu.  Osoblje restorana ne samo da atraktivno izgleda,već su iznimno ljubazni i učinkoviti.
 


Franklin


Filtriraj:                                          
Sortiraj:         
INFOCENTAR  DUBROVNIKTV  DUCLUBBING   DUGASTRO  DUPROMO  DUBROVNIKTODAY






Iz kolumne
pantarul crvik 2
DUBROVAčKA TRPEZA
4      05|03|17 u 21:00
Čim smo počeli proučavati jelovnik u Pantarula zaboravili smo na kalorije i dijetu
DUBROVAčKA TRPEZA
9      10|09|16 u 20:59
Hotel s pet zvjezdica i uslugom od jedne zvjezdice
posat
DUBROVAčKA TRPEZA
3      09|08|16 u 14:54
Restoran Posat dobio je novi izgled, a što je s hranom?
takenoko
DUBROVAčKA TRPEZA
0      19|07|16 u 16:58
Takenoko na Pločama - novi japanski restoran u gradu
revelin club
DUBROVAčKA TRPEZA
0      01|07|16 u 17:38
FRANKLIN OCJENJUJE: Revelin Club je elitni restoran s reputacijom u usponu










Kolumne






 

dubrovniktv.net


facebook  twitter  YouTube  YouTube