DUBROVAČKA TRPEZA
09.09.2015 u 17:35

The Wall - Social house, američko-kanadska kuhinja tik uz zidine

"The Wall - Social house" novi je restoran u našem Gradu, a kojeg je posjetio naš Franklin i odlučio  s vama podijeliti svoja iskustva. Jeo je pileća krila u Coca Coli s mariniranim pečenim povrćem, a za desert kolač od sira.


komentara  4

The Wall - Social house
Adresa: Hvarska 26
Tel: 099 321 5790
Otvoreno. svaki dan
Primaju kreditne kartice
Cijene: od 25 do 165 kn
Rezervacije primaju


Vlasnica: Dolores Dragić "The Wall - Social house" smještena je u prostoru gdje je nekad bila Meksička kantina. Restoran je potpuno renoviran izvana i iznutra te otvoren prije dva mjeseca. Raznobojni zidovi kantine zamjenjeni su kamenim zidom koji uz mali jednostavni bar cijelom prostoru daje jedan jednostavan i ugodan ugođaj u koji se uklapa i restoranski namještaj. Smješten uz zidine i sam kao da je dio njih, onaj dio naziva "The Wall", svima je jasan, no ovaj drugi pobudio je brojna pitanja. Pa kao što svi Kanađani znaju "social house" je mjesto druženja, gdje se jede, pije i zabavlja, nešto tipa konobe, krčme, betule, koje po malo nestaju s popisa ugostiteljskih objekata u Dubrovniku.

Vlasnica Dolores Dragić je Dubrovkinja, koja je u mladosti emigrirala u Kanadu s roditeljima. Živjela je dugo godina u Vancouveru, gdje se udala i rodila sina Vlaha. Majka i sin vratili su se u Dubrovnik nedavno i odlučili otvoriti restoran s uglavnom američko-kanadskim specijalitetima, ne isključujući lokalnu kuhinju, ali i nekoliko meksičkih jela.

Jelovnik na šest stranica nudi brojne interesantne specijalitete, među kojima i Vancouversku salatu ( zelena salata s mariniranim pilećim prsima, kruškama natopljenim acettom balsamicom i medom); špageti s pestom i lješnjacima; pileća krila s pečenim povrćem u Coca Cola toću.

U jelovniku pod naznakom "brunch" uočio sam Benedict jaja s tostom i slaninom, američke palačinke s voćem, Fish and Chips s tartarom...
Od deserta nude Mousse od kakaa s keksima i mentom; palačinke s orasima i nutelom, tortu od sira i pjat sušenog voća s dalmatinskim sirom...

Nisam mogao zamisliti da bi netko kuhao pileća krila u Coca Coli, te sam stoga to morao naručiti i probati. I nisam se razočarao. Okus Coca Cole, mada prisutan, nije dominirao, nego se pokazao esencijalnim dodatkom ovog čudnog, no vrlo ukusnog umaka. Sveukupnom dojmu potpomoglo je i marinirano pečeno povrće, i naravno sama pileća krilca. Moja prijateljica, koja pazi na liniju, naručila je salatu Sherry, sa rikulom, komadićima pečene kokoši i drugog mesa, feta sirom i malim rajčicama. Uz čašu Galićevog Sauvignona Blanc, salata je bila dobitna kombinacija. No iako je uživala u svakom zalogaju, na kraju mi se potužila da je salata bila preobilna, tako da ne zna hoće li naći mjesta za dezert.

Tako smo odlučili podijeliti jedan komad kolača od sira. Kolač od sira je bio dobar, ali nešto mu je nedostajalo da bi bio odličan. Mojoj prijateljici je falila kora od tijesta – no to je nije spriječilo da ga pojede. Svaki uživatelj u kolaču od sira ima svoju najdražu verziju, i ni ja nisam iznimka. Najbolji kolač od sira ikada sam jeo u New Yorku, u tradicionalnoj židovskoj pastičeriji, i još nisam naišao na komad koji se može mjeriti sa njim.

Osoblja u The Wallu nema puno, ali je učinkovito. Doris, njen sin i još jedan član osoblja poslužuju stolove, mada se Doris povremeno iskrade natrag u kuhinju da pomogne kuharu. Za njih takav sustav rada očito radi, budući da se na hranu ne čeka predugo, niti se po brzini i ljubaznosti osoblja primijeti da ih nema puno.

The Wall se bori sa velikom konkurencijom restorana u bližoj i daljoj okolini, uključujući i japanski restoran za gurmane, čije je otvaranje najavljeno uskoro. No ako nastave ovako, sa uključivanjem novih i originalnih, a ukusnih i kvalitetnih, jela na meni, te držeći se samonametnutih visokih standarda, sigurno će opstati i uspjeti.


Franklin


Filtriraj:                                          
Sortiraj:         
INFOCENTAR  DUBROVNIKTV  DUCLUBBING   DUGASTRO  DUPROMO  DUBROVNIKTODAY


Iz kolumne
pantarul crvik 2
DUBROVAčKA TRPEZA
4      05|03|17 u 21:00
Čim smo počeli proučavati jelovnik u Pantarula zaboravili smo na kalorije i dijetu
DUBROVAčKA TRPEZA
9      10|09|16 u 20:59
Hotel s pet zvjezdica i uslugom od jedne zvjezdice
posat
DUBROVAčKA TRPEZA
3      09|08|16 u 14:54
Restoran Posat dobio je novi izgled, a što je s hranom?
takenoko
DUBROVAčKA TRPEZA
0      19|07|16 u 16:58
Takenoko na Pločama - novi japanski restoran u gradu
revelin club
DUBROVAčKA TRPEZA
0      01|07|16 u 17:38
FRANKLIN OCJENJUJE: Revelin Club je elitni restoran s reputacijom u usponu


Kolumne


 

dubrovniktv.net


facebook  twitter  YouTube  YouTube