DUBROVAČKA TRPEZA
17.10.2015 u 14:22

Restoran Zuzori - tradicija u modernom stilu

Naš Franklin posjetio je restoran Zuzori u gradskoj jezgri i oduševio se skladom kvalitete i usluge, tradicionalne mediteranske kuhinje i modernog pristupa hrani. Naš gastronomad kušao je dio jela, ali je zavirio i u pjate drugih gostiju u ovom restoranu. Posebno ističe mesne odreske, spravljene na više inovativnih načina i istarske fuži koje se u Gradu rijetko gdje mogu kušati. 


komentara  0

Restoran Zuzori
Adresa: Cvijete Zuzorić 2
Otvoreno tijekom cijele godine, osim siječnja i veljače
Radno vrijeme: od 11 do 24 sata
Primaju kreditne kartice
Cijene: od 20 do 189 kuna
Primaju rezervacije
Vlasnik: Pero Đuzić
Šef kuhinje: Pasko Kapetanić

Restoran Zuzori nudi mediteransku kuhinju, a na istom mjestu se nalazi već pet godina. Prije se zvao Oliva Gourmet, no zbog blizine i istovjetnog imena s obližnjom pizzerijom odlučeno je da će se ime promijeniti jer su gosti često znali sjesti u restoran i tražiti pizzu, koja se tu ne poslužuje.

Nije samo ime novost ovog restorana i jelovnik je promijenjen. Uz tradicionalnu hranu pripremljenu na moderan načič, koji pomalo vuče u načinu pripreme i serviranja na stil zapadne Europe, iz jelovnika su izbačeni fantastični teleći kotleti, koji su po mom mišljenju bio jedan od zaštitnih znakova ovog restorana.

Umjesto toga u jelovniku su mesni odresci, biftek na više načina. Pa tako imamo argetinski Black Agnus file (189kn) kuna, ali i domaći Black Angus burger (129 kn) serviran uz preljev od pomadora i mermelade uz dodatak slatke chili paprike i seleni. 

Zlatna tuna koja stoji 145 kuna je iznenađujuće dobar odabir. Tražio sam da bude srednje pečena i upravo takva mi je servirana.Bio je to oko 5 centimetara debeo odrezak, mekan i ukusan, tako da se mogao rezati pantarulom. Serviran uz pečeni avokado i pomadore.

Stol do mog objedovale su četiri šarmantne engleske dame koje su naručile istarske fuži sa sušenim vrganjima uz dodatak tartufa, ali i tikvice s piletinom uz umak od mrvljene skute, pirjane rajčice i majonezom s morskom travom. Bile su oduševljene jelom. Jedna od njih rekla je: "Gdje je Istra? Želim otići tamo, ako je ovo primjer njihove kuhinje".

Vinska lista je ograničena, ali impresivna, a sastoji se uglavnom od domaćih vina.

Deserti nisu ponuđeni uz jelovnik "lagani ručak" i morate ih posebno zatražiti. Između ostalih za oko mi je zapela pečena kruška servirana uz keskse, puding i karamel. To je bio izvrstan izbor i dovoljan da uz kavu ili čašu bijelog vina zadovolji glad i količinu jednog obroka.

Usluga je izvrsna. Zgodne konobarice i konobari nose uniformu. Hlače boje pjeska, bijele košulje i crne pregače. Izgledaju onako kako bi konobari trebali izgledati, a ne kao u nekim drugim restoranima, gdje izgledaju kao da su sad s ulice stigli na posao u jeansu i majicama.

Kreativni šef kuhinje Jeffrey Vella kreirao je jelovnik koji je vjerno primjenio i nasljedio mladi talentirani šef Kapetanić. Restoran Zuzori ima sve elemente kojima je zadržao svoj stari ugled kao jedan od izvanrednih restorana u okruženju.


Franklin


Filtriraj:                                          
Sortiraj:         
INFOCENTAR  DUBROVNIKTV  DUCLUBBING   DUGASTRO  DUPROMO  DUBROVNIKTODAY


Iz kolumne
pantarul crvik 2
DUBROVAčKA TRPEZA
4      05|03|17 u 21:00
Čim smo počeli proučavati jelovnik u Pantarula zaboravili smo na kalorije i dijetu
DUBROVAčKA TRPEZA
9      10|09|16 u 20:59
Hotel s pet zvjezdica i uslugom od jedne zvjezdice
posat
DUBROVAčKA TRPEZA
3      09|08|16 u 14:54
Restoran Posat dobio je novi izgled, a što je s hranom?
takenoko
DUBROVAčKA TRPEZA
0      19|07|16 u 16:58
Takenoko na Pločama - novi japanski restoran u gradu
revelin club
DUBROVAčKA TRPEZA
0      01|07|16 u 17:38
FRANKLIN OCJENJUJE: Revelin Club je elitni restoran s reputacijom u usponu


Kolumne


 

dubrovniktv.net


facebook  twitter  YouTube  YouTube