DUBROVAČKA TRPEZA
01.07.2016 u 17:38

FRANKLIN OCJENJUJE: Revelin Club je elitni restoran s reputacijom u usponu

Revelin Club nije samo još jedan restoran. Ovo je elitni restoran s reputacijom u usponu, tvrdi naš gastronomad Franklin, koji je oduševljen ambijentom, ali prije svega inovativnom kuhinjom šefa Zorana Ožegovića. Pročitajte zašto.


komentara  0

Revelin Club
Sv Dominika
Tel: 020 322 164
Otvoren: od 12 do 24 sata
Primaju kreditne kartice
Cijene: 29 do 169 kuna (svježa riba i  jastog od 490 do 890 kn)
Primaju rezervacije

Revelin Club smješten je u ulici Sv. Dominika u prizemljun tvrđave Revelin, nasuprot noćnog kluba. Njegov prostrani vanjski prostor obgrljen je hladovinom okolnih borova s prekrasnim pogledom na stari dubrovački porat, Karmen, Porporelu i dalje prema plavom moru i zelenom Lokrumu. Tako impresivan pogled i okolina pozivaju na relaskirajući obrok, ali i na vrhunsku kuhnju koju ovakav ambijent zaslužuje.
I uistinu inovativni chef Zoran Ožegović ( jedan od sedam najboljih kuhara u Hrvatskoj) osmislio je  nov i uzbudljiv jelovnik koji obuhvaća različita i zanimljiva jela, koja se ne mogu naći u mnogim generičkim restoranima u Dubrovniku.

Posebno me se dojmila terina od guščje jetrice, na jelovniku smještena pod hladna predjela. Napravljena od domaće guščje jetre bila je kremasta, bogatog okusa, kao da je jedem u nekom vrhunskom francuskom restoranu. Jetrica je marinirana u likeru od mjendula, lišću mjendula i soku od zelene jabuke. Neobična kombinacija sastojaka, koja definitivno rezultira okusom uzbudljivim za nepce kušača.

„Black angnus carpaccio“ (odrezak)  prizivao me je svojim izgledom. Kremasti paški sira, pržene kapare i manirana kruška te mlada salata, sve okruženo,  goveđim odrescima. Pod toplim predjelima preporučam integralnu piletinu. Jednom da vidim da se pod piletinom ne misli samo na pileća prsa. Ovo jelo sadrži pileći batak i zabatak serviran sa sezonskim povrćem i pestom od petrusina i pinjola.

Za glavno jelo  izabrao sam neodoljivu janjeću koljenicu 24 sata. Kuhana u vakumu 24 sata, bila je tako nježna i meka da se meso odvajalo od kosti pri blagom dodiru vilicom. Okus je bio božanstven , sličan oso bucccu i natjerao me da pođem u kuhinju i pohvalim chefa.  Nepotrebno je reći da sam se vratio u ovaj restoran i to ovoga puta s gostom. Bio sam i ovaj put oduševljen  i ja i moj gost sa janjećom koljenicom.

Usluga je bila učinkovita , konobarice atraktivne, nenametljive  i dobro informirane o hrani i jelima. Revelin nije samo još jedan restoran. Ovo je elitni restoran s reputacijom u stvaranju.


Franklin/FOTO: Facebook


Filtriraj:                                          
Sortiraj:         
INFOCENTAR  DUBROVNIKTV  DUCLUBBING   DUGASTRO  DUPROMO  DUBROVNIKTODAY


Iz kolumne
pantarul crvik 2
DUBROVAčKA TRPEZA
4      05|03|17 u 21:00
Čim smo počeli proučavati jelovnik u Pantarula zaboravili smo na kalorije i dijetu
DUBROVAčKA TRPEZA
9      10|09|16 u 20:59
Hotel s pet zvjezdica i uslugom od jedne zvjezdice
posat
DUBROVAčKA TRPEZA
3      09|08|16 u 14:54
Restoran Posat dobio je novi izgled, a što je s hranom?
takenoko
DUBROVAčKA TRPEZA
0      19|07|16 u 16:58
Takenoko na Pločama - novi japanski restoran u gradu
hrana
DUBROVAčKA TRPEZA
3      03|01|16 u 08:49
Franklin ocjenjuje najbolje i najinovativnije dubrovačke restorane u 2015.


Kolumne


 

dubrovniktv.net


facebook  twitter  YouTube  YouTube