DUBROVAČKA TRPEZA
19.07.2016 u 16:58

Takenoko na Pločama - novi japanski restoran u gradu

Naš gastronomad Franklin, nije propustio otvorenje novog japanskog restorana u Dubrovniku. Takenoko na Pločama ga je oduševio smještajem, uređenjem, ali i hranom koju nudi. Što je naš Franklin kušao, što mu se svidjelo, a što baš i ne, pročitajte u njegovoj kolumni.


komentara  0

Restoran Takenoko
Hvarska ulica 2 – Ploče
Tel: 020/694 -609
E-mail: japanski. Restaurant.du@takenoko.hr
Otvoreno cijelu godinu
Radno vrijeme:  od 12 do 24 sata svaki dan
Primaju rezervacije
Vlasnik: Tomislav Đačić


Takenoko (vrsta bambusa) je najnoviji japanski restorana otvoren u Dubrovniku. Chef Motohiko Mochizui rođen je u Japanu, ali trenutno stanuje u  Zagrebu. Oženjen je Hrvaticom i imaju dvoje djece. Tomislav, je upoznao Mota u Münchenu, na radnom mjestu u kuhinji jednog restorana. Susret je prerastao u prijateljstvo, a uskoro je Tomislav uvjerio Mota da dođe u Zagreb gdje su zajedno otvorili restoran japanske kuhinje. Bio je to veliki uspjeh koji traje punih 15 godine. Sad jeTomislav odlučio proširiti svoj kulinarski projekt  pa je doveo je chefa  Mota u Dubrovnik.

Restoran Takenoko nalazi se na Pločama iza Grada. Ima dva ulaza jedan s Hvarske ulice i drugi s Puta od Bosanke, točno preko puta popularnog Horizonta. Dobro je to natjecateljsko susjedstvo. Konkurencija Vas uvijek tjera da budete još bolji.  Zar ne?  Prizemni dijelovi kuće u kojoj se smjestio restoran su detaljno preuređeni i obnovljeni.  Prostrani unutrašnji prostor za objedovanje crno -bijelom kombinacijom daje dojam čistoće i učinkovitosti, a u isto vrijeme stvara prijateljsku atmosferu. Dobro opremljen bar, smješten je uz bočni zid prostora za objedovanje, a opremljen je raznovrsnim vinima poslaganim u drvenim policama uza zid, od tla do stropa.

Prostrana i elegantna taraca jednostavno uređena, a od ulice i znatiželjnih pogleda  je odvaja zid koji gostima daje osjećaj privatnosti. Ipak najljepši na taraci je pogled na luku, na Lokrum, na more. Pogled je atraktivan i noću kada se ispred vas ispruži Revelin, kao neki glomazni brod iza kojeg se nadziru svjetla Grada.

Takenoko je pravi restoran, ne samo još jedan sushi bar, iako na jelovniku ne nedostaje sushija. Na jelovniku su brojna topla i hladna predjela, kao „Black Tiger Tempura“-  dobra porcija mesa škampa, prženih na maslu.

Zatim Tori Teriyaki, kokošje meso u umaku. Tu su i rebarca s roštilja s laganim umakom od soja sosa i meda. Na jelovniku je nekoliko različitih mesnih odrezaka, uključujući i skupi japanski odrezak za kojeg kažu da je jedan od najboljih na svijetu. Raznolika riblja i morska jela, juhe i salate upotpunjuju jelovnik ovog restorana.

Vino Sauvignon Galić savršeno se sljubilo s rebarcima i pilećim batacima. Za desert sam morao kušati „Goma No Pafe“ Parfe krema, koja sadrži sladoled od zelenog čaja. Zaboravio sam, da sam tijekom svog trogodišnjeg boravka u Japanu , otkrio kako je njihiv zeleni čaj značajno drugačiji nego ovaj koji konzumiramo u Europi i Americi.Pogotovo onaj koji se koristi u ceremonijalnom ispijanju čaja. Taj je čaj gust kao juha, jak, gorak,a možda i neugodan za nepce koje na njega nije naviknuto. Za moj ukus parfe zelenog čaja, iako kremast i sladak, bio je interesantan, ali ne baš za pamćenje.

Tekanoko je dobrodošla novost na rastućoj listi dobrih dubrovačkih restorana, a Ploče postaju mondeno mjesto, gdje se koncentriraju restorani u kojima se kuha i jede dobro i inovativno.


Franklin


Filtriraj:                                          
Sortiraj:         
INFOCENTAR  DUBROVNIKTV  DUCLUBBING   DUGASTRO  DUPROMO  DUBROVNIKTODAY


Iz kolumne
pantarul crvik 2
DUBROVAčKA TRPEZA
4      05|03|17 u 21:00
Čim smo počeli proučavati jelovnik u Pantarula zaboravili smo na kalorije i dijetu
DUBROVAčKA TRPEZA
9      10|09|16 u 20:59
Hotel s pet zvjezdica i uslugom od jedne zvjezdice
posat
DUBROVAčKA TRPEZA
3      09|08|16 u 14:54
Restoran Posat dobio je novi izgled, a što je s hranom?
revelin club
DUBROVAčKA TRPEZA
0      01|07|16 u 17:38
FRANKLIN OCJENJUJE: Revelin Club je elitni restoran s reputacijom u usponu
hrana
DUBROVAčKA TRPEZA
3      03|01|16 u 08:49
Franklin ocjenjuje najbolje i najinovativnije dubrovačke restorane u 2015.


Kolumne


 

dubrovniktv.net


facebook  twitter  YouTube  YouTube