KOMENTAR TJEDNA
20.06.2017 u 11:31

Valentin Dujmović želi biti direktor dubrovačke zračne luke. Zašto bi bilo skandalozno udovoljiti mu?

Valentin Dujmović želi biti direktor Zračne luke Dubrovnik. No, na jučerašnjoj Skupštini društva održanoj u Zagrebu ipak nije došlo do blamaže. Na dnevni red nije se stavila točka izmjene društvenog ugovora poduzeća koja je nužna kako bi se nekompetentni Valentin Dujmović postavio na čelo tvrtke. Imenovanje Valentina Dujmovića za direktora dubrovačke zračne luke bilo bi skandalozno. Iz više razloga.

Napisala: Lidija Crnčević


komentara  8

Valentin Dujmović je na svoju kartu osobno profitabilnog političkog uspona, kao sljedeće radno mjesto zacrtao – mjesto direktora Zračne luke Dubrovnik. Da, dobro ste pročitali.

Valentin Dujmović želi biti direktor dubrovačkog aerodroma. Mene to ne čudi. Kao što me niti malo, ali baš nimalo nije iznenadio njegov manevar prema mentoru i čovjeku koji ga je stvorio, Andru Vlahušiću. Osobno mislim da izbor najbližih suradnika jako puno govori i o onima koji ih biraju. Ali, to sada nije tema.

Sada će se pokazati je li Valentin Dujmović zbilja čovjek kojega svaki sustav treba, ali će i trebati odgovoriti na pitanje čime je Valentin Dujmović zadužio cijelu hrvatsku političku scenu da mu se toliko podilazi. Valentina Dujmovića svim svojim snagama i političkim utjecajem koji sada nije skroman, "gura" Predrag Štromar, potpredsjednik Vlade iz redova HNS-a. Ni to ne čudi. Valentin Dujmović je zadužio HNS svojom rukom na Središnjem odboru kada se ta stranka slomila. No, svi ostali koji bi sudjelovali u tom imenovanju trebali bi javnosti objasniti svoj postupak. Jer, postavljanje Valentina Dujmovića  na čelo najveće i najznačajnije gospodarske tvrtke na jugu Hrvatske bilo bi skandalozno.

Iz više razloga.

Da bi Valentin Dujmović postao direktor Zračne luke Dubrovnik bilo bi nužno promijeniti društveni ugovor poduzeća.

Trebalo bi, naime, UKINUTI, IZBACITI sve uvjete stručnosti kojima se u društvenom ugovoru poduzeća željelo to mjesto zaštititi od pregoleme ambicije nekompetentnih pojedinaca.

Zračna luka Dubrovnik je u procesu završetka izgradnje kompletne infrastrukture koja je pod nadzorom strogih institucija Europske unije, od koje je dobila značajna sredstva. Bilo bi, vjerujem neugodno iskustvo pred tim stranim partnerima objasniti smjenu čelnog čovjeka iz političkih razloga, a bez barem minimalne kompetencije njegova nasljednika.

Koje su poslovne reference koje krase Valentina Dujmovića da preuzme upravljanje tako značajnom tvrtkom u hrvatskim, ne samo dubrovačkim okvirima?
Možda je za "Sanitat" i "Vodovod" i bila dovoljna stranačka iskaznica, ali bi ona za ovako važno radno mjesto tvrtke koja je generator razvoja čitavoga kraja, trebala biti u potpunosti nedostatna. Jer, da se razumijemo, zadržao ju je i okrenuo leđa mentoru Vlahušiću zbog vizije svog napredovanja na ljestvici uhljebljivanja na još većim razinama.

Imenovanje Valentina Dujmovića za direktora Zračne luke Dubrovnik bilo bi skandalozno i poražavajuće za kompletnu HDZ-ovu ekipu u Dubrovačko-neretvanskoj županiji, ali i šire. Ne samo zbog toga što je tijekom kampanje govorio o toj stranci sve ono "što ni pas s maslom ne bi progutao". Čak ni koalicija koja je postignuta na državnoj razini, ne može utišati eho izgovorenih riječi. Možda političari zaboravljaju, ali javnost pamti.

No, puno bitnije od toga su saznanja koja HDZ-ovci imaju o načinu i "rezultatima" dviju javnih gradskih tvrtki koje je vodio Valentin Dujmović, a koje svjedoče o njegovim kompetencijama i kapacitetima. Pred tim se ne smiju zatvarati oči niti se smije gledati kroz prste.

Kako će se prema želji ambicioznog Valentina Dujmovića odrediti kompletna politička garnitura u zemlji, tek ćemo vidjeti. Pod velikim su reflektorima cijele hrvatske javnosti.

Jer ovakvome načinu ponašanja ne treba, na kraju krajeva, ni ime ni prezime. Ima Dujmovića....

Ovo je pravi primjer uhljebljivanja zbog kojega nam, gospodo koja odlučujete, djeca ne vide budućnost u svojoj, našoj Domovini. Zbog kojih pogled na njihova leđa po kolodvorima Hrvatske, izaziva suze u očima, a tjeskobu u srcu.
Filtriraj:                                          
Sortiraj:         
INFOCENTAR  DUBROVNIKTV  DUCLUBBING   DUGASTRO  DUPROMO  DUBROVNIKTODAY


Iz kolumne


Kolumne


 

dubrovniktv.net


facebook  twitter  YouTube  YouTube