U PROLAZU S LUKOM BRAILOM
30.07.2017 u 09:31

Vijest(i) iz dubrovačke taksi povijesti
TRI DESETLJEĆA PROBLEMA S TAKSISTIMA: od kočija do terora...

U starim zapisima o razvoju dubrovačkog turizma s početka ovog vijeka naišli smo i na ove redove:“Početkom stoljeća općinske su vlasti imale problema s tadašnjim kočijašima koji su parkirali kola i kočije s konjima kako i gdje su htjeli, naplaćivali više od utvrđene tarife, odbijali prevoziti na kraćim relacijama…“.


komentara  1

To sam, među ostalim, istaknuo u prilogu naslovljenom „Kočijaški sindrom“, objavljenom u Dubrovačkom vjesniku, u broju 1865. od 19. srpnja 1986. godine. U spomenutom tekstu bila je riječ o dijelu problema s ondašnjom organizacijom i dugogodišnjima pokušajima uvođenja reda u dubrovačku taksi službu.

Neuključivanje taksimetra, uključenje taksimetra na višu tarifu od propisane (noćna za dnevnu vožnju), neisticanje tarife na vidnom mjestu u vozilu, odbijanje prijevoza na kraćim relacijama… Tko je izdao više od 200 dozvola za taksiranje, kako Tržišna inspekcija kontrolira naplate vozarina od strane taksi prijevoznika, kada je zbog ponavljanja prekršaja nekome od taksista oduzeto odobrenje za obavljanje djelatnosti… Zvuči poznato, zar ne?

Od tada do danas prošla je 31 godina, a na dio onda postavljanih pitanja ni sada nema pravih i konkretnih odgovora. Osim što je dobar dio dubrovačkih taksista, predvođenih stanovitim Božom Miletićem, u petak, 28. srpnja 2017. godine, ovdašnjoj i široj hrvatskoj javnosti pokušao prodati nesuvislu i zdravorazumski uvredljivu priču o tzv. spontanom prosvjedu i blokadi Duboke Ljute. Tobože zbog Ubera i načina na koji taj suvremeni aplikacijski servis posluje unutar hrvatskih nedorečenih zakona.

Izazivajući pritom neviđeni kaos zbog nemogućnosti normalnog odvijanja života i obavljanja poslova brojnim domaćim ljudima i turistima s dubrovačkog područja. Dodatno se bahateći pred novinarima da će on, je li, platiti kaznu za „prekršaj“, mada se u konkretnom slučaju radi, kako napominju i prometni stručnjaci „ o kaznenom djelu s elementima terorizma, bez obzira na razloge i povod“.

Da se ne bi igrali školice: smatram da Miletić i istomišljenička mu ekipa ne prosvjeduju zbog Ubera, nelojalne konkurencije i sporosti hrvatskog pravosuđa. Dižu neviđenu frku kako bi i dalje bezobzirno pokušavali zadržati svoju dosadašnju monopolsku poziciju na dubrovačkom turističkom tržištu koje im omogućuje najviše cijene usluga u Hrvatskoj i dobrom dijelu uređenih zemalja diljem Europe i svijeta.


Luko BRAILO


Filtriraj:                                          
Sortiraj:         
INFOCENTAR  DUBROVNIKTV  DUCLUBBING   DUGASTRO  DUPROMO  DUBROVNIKTODAY


Iz kolumne
garaza_naslovna
U PROLAZU S LUKOM BRAILOM
0      08|08|18 u 17:03
GRAD I GARAŽA: znamo za koliko se prodava, ali još uvijek pojma nemamo koliko je garaža na Ilijinoj glavici koštala
luka_gruz_1
U PROLAZU S LUKOM BRAILOM
10      14|09|17 u 12:29
GRUŠKI TERMINAL: Nova doza tursko - francuske bahatosti
valentin dujmovic 1
U PROLAZU S LUKOM BRAILOM
5      09|06|17 u 10:09
TO JE VALENTIN DUJMOVIĆ: nakon izgovorenih gadosti o HDZ-u, isprao usta i ishvalio ih kao najpoželjnijeg partnera HNS-u
LUKO MOZAIK
U PROLAZU S LUKOM BRAILOM
3      07|06|17 u 09:39
Ima li uopće više ljevice u Gradu i Dubrovačko-neretvanskoj županiji?
frankovic dujmovic
U PROLAZU S LUKOM BRAILOM
1      01|06|17 u 12:55
Franković i Dujmović pred konačnom odlukom


Kolumne


 

dubrovniktv.net


facebook  twitter  YouTube  YouTube