Desktop verzija

14.11.2017 u 08:04
I STRUKA POTVRDILA: pršut i sir u vrućem domaćem kruhu iz "Škole", najbolji je!
I STRUKA POTVRDILA: pršut i sir u vrućem domaćem kruhu iz "Škole", najbolji je!
UČITAJ GALERIJU

Na jubilarnom, 30. Kongresu ugostitelja i turističkih djelatnika HOK a, održanom u Šibeniku od 12-14.11. dodijeljena su priznanja ponajboljima. Priznanje je to za izniman doprinos razvoju obrtništva i promicanju turističke i ugostiteljske struke. Ove je godine nagrađen dugogodišnji rad i trud u priči koja je bazirana na jednostavnosti kombinacije pršuta i sira u mirisnom, toplom, domaćem kruhu i ljubaznosti domaćina. Sendvič iz Škole.

Obrt buffet Škola otvoren je 1996. godine u prostoru u kojemu je do tada bio ugostiteljski obrt Peline u vlasništvu poduzeća Lovrijenac, u kojemu je radila gospođa Dinka. Naziv Škola je ovaj ugostiteljski objekt je dobio po klupama koje sliče na školske i zbog toga jer su tu dolazili učenici na sendviče, a i roditelji nakon roditeljskih sastanaka.

Naš akademik i pjesnik Luko Paljetak 2011. godine napisao je Pjesmu o školi koju je uglazbio Đelo Jusić, a izvela ju je klapa Ragusa.

PJESMA O ŠKOLI

To je škola na kantunu Antuninske i Straduna,
Tu se svjetla rano pale, a navečer kasno dunu,
Ta je škola uvijek puna, svi je vole, svi je hvale:
Budi i ti u tom kolu, upiši se u tu školu!

Tu vino i pivo teče, tu se slatki pršut kuša,
Svakog sata kruh u peći iznova se svježi peče,
A miriše kao duša, prijatelje tu ćeš steći!
Budi i ti u tom kolu, upiši se u tu školu!

Gospođa Dinka Popović je očuvala tradiciju tipičnog lokalnog ugostiteljskog objekta koji ima sličnu ponudu već preko 50 godina i to danas prepoznaju i turisti i domaći gosti koji na društvenim mrežama objavljuju najbolje komentare za ponudu i gostoprimstvo koje možete prepoznati u ovom kultnom objektu.


dubrovniknet team