Desktop verzija

08.01.2020 u 15:09
FRANKOVIĆ: Prvi put je kandidat HDZ-a pobijedio na predsjedničkim izborima u Dubrovniku još od Tuđmana
FRANKOVIĆ: Prvi put je kandidat HDZ-a pobijedio na predsjedničkim izborima u Dubrovniku još od Tuđmana

Nakon predsjedničkih izbora gdje je pobijedio SDP-ov kandidat Zoran Milanović, Županijska organizacija HDZ-a organizirala je konferenciju za medije kako bi i oni iznijeli svoje analize i osvrte, nakon što je to jučer napravio i dubrovački SDP. Zadovoljni su i član predsjedništva Županijskog odbora HDZ-a Dubrovačko-neretvanske županije i župan Nikola Dobroslavić kao i predsjednik Gradskog odbora HDZ-a Dubrovnik i gradonačelnik  Mato Franković. Franković je istaknuo kako je ovo odličan rezultat jer je prvi put kandidat HDZ-a pobijedio u Gradu još od Tuđmana.

Župan Nikola Dobroslavić je prvotno ispričao predsjednika Županijskog odbora HDZ-a Dubrovačko-neretvanske županije i predsjednika kluba zastupnika HDZ-a u Saboru Republike Hrvatske Branka Bačića, koji je bio spriječen doći na konferenciju za medije. Čestitao je novome predsjedniku Zoranu Milanoviću i zahvalio svim biračima Županije koji su sudjelovali na izborima.

- Milanovića je podržao cijeli spektar stranaka ljevice za razliku od Kolinde Grabar-Kitarović, i tu bi se možda trebao tražiti uzrok ovom rezultatu kojim smo nezadovoljni na nacionalnoj razini. No lokalni rezultati su dobri. Ovdje smo pobijedili u 17 od 22 jedinice lokalne samouprave, u jednoj jedinici smo izjednačeni, a posebno ističem Dubrovnik, Metković i Ploče gdje smo pobijedili i očekujemo kako ćemo ovakvu potporu zadržati i u idućim izborima - rekao je župan Dobroslavić.

 - Ovo je prvi put da je na predsjedničkim izborima u Dubrovniku pobijedio kandidat HDZ-a još od 1995. godine i predsjednika Franja Tuđmana, čime smo zadovoljni obzirom na okolnost da je Kolinda Grabar-Kitarović na prošlim izborima kada je postala predsjednica, izbore u Dubrovniku izgubila od Iva Josipovića - rekao je ispred Gradskog odbora HDZ-a Dubrovnik Mato Franković.

Kazali su kako uskoro slijedi i sastanak na razini županijskog HDZ-a gdje će se analizirati izborni rezultati.

Povodom konferencije za medije koju je jučer organizirao županijski SDP, župan je kazao kako preuveličavaju poraz na ovim izborima i kako ga pokušavaju pretvoriti u pobjedu te prema županu to nije nikakva pobjeda jer su osvojili samo četiri jedinice od ukupno 22.

Na čelu stranke na razini države, župan je kazao kako vidi jedino Andreja Plenkovića, a s njim se složio i Franković te je kazao kako je Plenković dobar predsjednik HDZ-a.

- Očekujemo od svih onih koji žele biti predsjednici HDZ-a da prezentiraju članstvu što je to što oni imaju, koji je to program, koje su to ideje i koji je plan i u konačnici - rekao je Franković.

 

Barač o HDZ-u: "To je po meni put u političku propast, mi ćemo raditi potpuno drugačije"


E. Jelić