Desktop verzija

09.01.2020 u 08:02
Dubrovčanin novi predstojnik Ureda predsjednika?
Dubrovčanin novi predstojnik Ureda predsjednika?

Prema tvrdnjama sugovornika Jutarnjeg lista - uz njihovu ogradu da konačna odluka nije donesena - šef Milanovićeva tima Orsat Miljenić trebao bi biti novi predstojnik Ureda predsjednika, a Nikola Jelić budući glasnogovornik predsjednika države.

Također, kao moguća kadrovska rješenja spominju se bivši čelnik Sigurnosne-obavještajne agencije Dragan Lozančić, kojeg neki vide na poziciji Milanovićeva savjetnika za nacionalnu sigurnost, a neki kažu kako je da bi predsjednikov savjetnik za obranu - razdvoji li se resor nacionalna sigurnost i obrana - mogao bio Ante Kotromanović, ministar obrane u Milanovićevoj Vladi, piše Jutarnji

Potvrđeno je samo da uime Ureda izabranog predsjednika službena stajališta mogu iznositi samo Orsat Miljenić i Nikola Jelić.

Orsat Miljenić 23. studenog 2011. imenovan je ministrom pravosuđa u tadašnjoj Milanovićevoj Vladi,a tada nije bio član niti jedne stranke. 

Rođen je 1968. u Dubrovniku. Oženjen je i otac je troje djece. 1983. u Zagrebu je završio osnovnu školu, a 1987. Klasičnu gimnaziju. Na Pravnom fakultetu u Zagrebu diplomirao je 1993., a na Central European Universityju u Budimpešti magistrirao 1995. godine. Od 2004. do 2011. radio je kao odvjetnik, a dvije je godine u doba Račana, od 2000. do 2002., bio predstojnik Vladina Ureda za suradnju s međunarodnim kaznenim sudovima.

Od 1996. do 2000. radio je kao savjetnik u Ministarstvu vanjskih poslova te kao diplomat u veleposlanstvu u Nizozemskoj. Jedan je od osnivača Transparency Internationala Hrvatska. Aktivno govori engleski i francuski jezik. 


dubrovniknet team