Desktop verzija

11.01.2020 u 07:44
Sve je isto kao i na početku sezone: Square - Uspinjača 3:3
Sve je isto kao i na početku sezone: Square - Uspinjača 3:3

Sve je isto kao i na početku sezone! Kao i u prvom kolu prvenstva odigranom u Zagrebu, sada isti rezultat i u Gospinom polju: Square – Uspinjača 3:3! 

U vrlo sadržajnih 20 minuta najviše su se iskazali vratari – Primić je skupio velikih 12 obrana dok je kod gostiju Vuković skupio tri manje. Prvi su zaprijetili gosti, a za prvu šansu trebalo im je svega 15 sekundi kada je Koturović s oko 6-7 metara pokušao matirati Primića koji se odmah na startu iskazao. Mirko Hrkać bio je, uz Primića, najraspoloženiji u redovima Squarea; prvo je zaprijetio u 3. minuti, a nedugo zatim imao dvije izgledne šanse pri čemu se najviše pamti udarac u 8. minuti kada je uzdrmao vratnicu!

Prijetili su još Kuraja, Džanković, ali je zagrebački sastav spašavao izvrsni vratar Vuković. Bili su i gosti izrazito aktivni prema vratima Primića koji je u prvih deset minuta skupio 8 obrana. Osim silnih udaraca i odličnih obrana vratara u 15. minuti gledatelji su velikim pljeskom nagradili fenomenalnu akciju (povratnika) Duje Reza i Mirka Hrkaća. Prvo je Rezo izvrsno petom uspolio natrčalog Hrkaća koji maestralno reagira i lob varkom s oko 4-5 metara pogađa za 1:0!

Nakon što gosti nisu mogli matirati Primića, uspjeli su nakon kornera, kojeg je izveo Postružin, stići do egala i to preko Džankovića kojeg je lopta pogodila i završila u mreži za 1:1!

I u nastavku sadržajna igra, a silni pokušaji isplatili su se u 26. minuti kada je Kuraja iz kornera izvrsno uposlio Keka koji s oko 3-4 metra snažnim udarcem pogađa za novo vodstvo (2:1)! U 27. minuti došli je do nepotrebnog naguravanja, a sudački dvojac Babić-Mujan kratkim su dogovorom utvrdili te pokazali ukupno tri žuta kartona za Square (Keko, Hrkać, Primić) te jedan za Uspinjaču i to vrataru Vukoviću. Uspinjača je najviše prijetila preko iskusnog Renata Koturovića, ali je u svakoj prilici Primić bio uspješniji.

U 33. minuti velika pogreška Vedrana Babića! Brazilac Keko je izašao sam pred Vukovića, nakon čega zagrebački vratar ruši Brazilca u svom prostor, ali je Babić samo pokazao Keku da ustane… Naknadnim pregledom snimke utvrđeno je kako je Babić trebao dosuditi penal za Square. Nakon toga, tj. u 34. minuti gosti dolaze do egala (2:2). David Mataja okreno je svog čuvara na oko šest metara te prizemnim udarcem pogodio iza leđa Primića! Redale su se prilike s obje strane, a vrijedi posebno istaknuti u 35. minuti čak 18 obrana Zorana Primića!

U 37. minuti Hrkać krade loptu, vara istrčalog Vukovića, nakon čega nesebično dodaje do Duje Reza koji smirenim udarcem pogađa za treće vodstvo – 3:2! Nakon trećeg pogotka gosti su zaigrali s golmanom igračem, a najbliži pogotku bio je Mataja u 40. minuti, ali je Primić ovaj put – glavom spriječio izglednu šansu! Svega 25 sekundi prije kraja Uspinjača stiže do novog izjednačenja preko Renata Koturovića (3:3).

U sastavu Squarea pod vodstvom trenera Antuna Bačića bili su Primić i Turuk (vratari), Cvjetković, Džanković, Rezo, Kuraja, Keko, Konsuo, Gašpar i Perović. Nova utakmica za našu momčad slijedi već u idući petak kada u Gospino polje stiže Futsal Dinamo!


MNK Square