VIJESTI
21.03.2011 u 09:31

Reklamiraju se pod nazivom Dubrovačke visine
Na Ivanici se gradi 230 luksuznih vila s pogledom na Župu

Kad Dubrovačka rivijera ne može sama osigurati dovoljne turističke kapacitete, tu su susjedi. Naime na Ivanici su počeli užurbani radovi na gradnji luksuznog „sela". Riječ je o projektu izgradnje oko 230 luksuznih vila koje se reklamiraju pod nazivom „Dubrovačke visine" ( Dubrovnik Heights). „Možete izgraditi ili kupiti kuću bilo gdje, ali ne možete kupiti ovaj pogled", piše na web stranicama tvrtke Bis Adriatic koja je nositelj ovog projekta. A pogled koji prodavaju je pogled na Cavtat i Župu.

komentara  27


Veliki projekt koji niče tik uz granicu, kako se vidi na fotografijama, oslanja se također na Dubrovnik i njegovu turističku infrastrukturu. Pa tako se navodi bogat kulturno-zabavni program, sportski i welness sadržaji koji su dostupni na udaljenosti od 6 kilometara.

Ipak projektanti navode kako će kompleks biti smješten na 50 hektara zemljišta u Bosni i Hercegovini, no uz graničnu crtu s Hrvatskom u dužini od 500 metara na kojoj će vile biti raspoređene u nizovima te pozivaju kupce da ne propuste priliku kupiti jednu od 16 vila u prvom redu.

Općina Ravno i investitori osigurat će pristupne putove, napajanje električnom energijom i vodom, kao i telekomunikacijsku mrežu, stoji na web stranici, dok o kanalizaciji nema govora, pa se može pretpostaviti kako će taj dio projekta biti jednostavan u vidu septičkih jama, tik poviše Župe.


Na Ivanici se već radi punom parom, a investitori pišu kako će radovi na infrastrukturi biti gotovi krajem ove godine. „Europska kvaliteta po lokalnoj cijeni", moto je pod kojim se prodaju objekti. Eto mi ne znamo i ne možemo, ali njih nitko ne sprječava, iako vjerojatno postoje neki propisi koji brane izgradnju naselja u pograničnoj zoni. No hrvatske institucije ili nisu upoznate s ovim projektom ili im nije do toga stalo.

I dok mi čekamo da Vlada odluči što će s Kuparima, puno jeftinija konkurencija svom brzinom grabi svoj dio turističkog kolača.dubrovniknet team/K.F.Filtriraj:                     
Sortiraj:         
INFOCENTAR  DUBROVNIKTV  DUCLUBBING   DUGASTRO  DUPROMO  DUBROVNIKTODAY


Iz teme

DubrovnikTV.net
Kolumne 

dubrovniktv.net


facebook  twitter  YouTube  YouTube