POLITIKA
18.01.2013 u 18:46

SDP-ov kandidat na druženju s građanima
VIDEO: Šalja obećao referendum o golfu

U hotelu Park u 18 sati počela je "parlaonica" odnosno druženje građana s SDP-ovim kandidatom Nikom Šaljom. U kongresnoj dvorani okupilo se više od 50-ak građana, a golf na Srđu je bio nezaobilazna tema. " Ja kao kandidat SDP-a na slijedećim izborima javno obećavam da ćemo provest referenduma. Zašto ga gradonačelnik nije proveo do sada ili barem dao prijedlog na Gradsko vijeće,to morate njega pitat. Ja se neću u njegovo ime pravdat niti govorit", kazao je Šalja.

 


komentara  21

"Mislite li kao gradonačelnik pokrenuti cost benefit analizu tog projekta koja bi pokazala što će grad dobit, a što će izgubit s time?", pitao je jedan sudionik parllaonice.

Investicija na Srđu je privatna investicija. Naravno da Grad u takvim investicvijama traži svoj interes. Ali ako Ako referendum prođe, a Gradsko vijeće prihvati Studiju o utjecaju na okoliš i UPU ne vidim razloga zašto bi grad trebao ispitivati investitora je li mu se investicija isplati. Ono što je za grad bitno je da se otvore nova radna mjesta i da niti jedna lipa poviše iznosa komunalnog doprinosa ne bude uložena u infrastrukturu za Srđ. Prema mojim informacijama na području Srđa trebat će u infrastrukturu uložit znatno više od iznosa koji će investitori platiti za komunalni doprinos", odgovorio je Šalja.

U raspravu se uključila i predsjednica Gradskog vijeća Olga Muratti kazavši kako ona kao predsjednica Gradskog vijeća smatra da točka prihvaćanja UPU-a Sportsko-rekrecijskog centra s turističkim naseljima Bosanka sjever i Bosanka jug neće biti razmatrana na Gradskom vijeću u ovom mandatu.

"Za razmatranje te točke treba sakupiti sve potrebne suglasnosti i opširnu dokumentaciju, a to mi se čini nemogućim, s obzirom da se Gradsko vijeće raspušta pred izbore. Ako se takva dokumentacija ipak prikupi i bude održana sjednica, vijećnici SDP-a će se sastati i detaljno proučiti dokumentaciju i odlučiti", kazala je Muratti dodavši kako misli da je to ipak nemoguće.

Šalja je dodao kako po njegovom mišljenju ne bi trebalo dva mjeseca prije izbora usvajati tako važe odluke.

CIJELU SNIMKU IZJAVE O GOLFU MOŽETE POGLEDATI OVDJE.

Na pitanje građana tko će platiti odštetu, ako Grad sad odustane od projekta, Šalja je kazao kako nitko u Gradu ne zna da takva obveza postoji te da nigdje nema nikakvog pismenog traga o takvom ugovoru.

Na skupu su se okupili zainteresirani građani, simpatizeri SDP-a, ali i članovi građanske inicijative Srđ je naš.


dubrovniknet teamFiltriraj:                     
Sortiraj:         
INFOCENTAR  DUBROVNIKTV  DUCLUBBING   DUGASTRO  DUPROMO  DUBROVNIKTODAY


Iz teme

DubrovnikTV.net
Kolumne 

dubrovniktv.net


facebook  twitter  YouTube  YouTube