VIJESTI
01.02.2013 u 11:35

GONG i Transparency International Hrvatska dali potporu Odboru za referendum
"Dajte svoj potpis za referendum bez obzira jeste li za ili protiv!"

Povodom početka sakupljanja potpisa za referendum, GONG i Transparency International Hrvatska dali su danas ispred Sponze potporu Odboru za referendum građanske inicijative "Srđ je naš". "Četiri godine Dubrovčani čekaju da gradonačelnik referendum predloži na sjednici Gradskog vijeća, da ispuni svoje predizborno obećanje. Referendum je najbolji oblik izravnog demokratskog odlučivanja te pozivam gradsku upravu da ispuni svoje pravo i svoju dužnost te raspiše referendum o projektu Golf resorta na Srđu", kazao je Zorislav Antun Petrović iz Transparency Internacionala.


komentara  21

Ivan Viđen ispred Odbora za referendum kazao je kako je projekt Golf resorta na Srđu toliko velik i da će utjecati na cijeli grad. "Pozivamo sve građane Dubrovnika da daju svoj potpis za rerefendum, bez obzira jesu li za ili protiv projekta. Zato smo svi pozvani da o tome odlučimo, a ne samo gradski vijećnici", istaknuo je Viđen.

"Da bi se gradonačelnika prisililo na raspisivanje referenduma u razdoblju od dva tjedna treba sakupiti oko 20% potpisa biračkog tijela evidentiranog na području Grada Dubrovnika. To je negdje od 8 do 9 tisuća potpisa. U ovom trenutku najvažnije je odazvati se i dati svoj potpis za referendum, bez obzira na stav o ovom projektu", kazala je novinarima Nives Miošić Lisjak iz GONG-a.

Nakon što se potpisi sakupe i kontroliraju šalju se Gradskom vijeću, koje u roku od 8 dana iste treba uputiti Ministarstvu uprave, koje provodi kontrolu svakog pojedinog potpisa.

Nakon što ministarstvo obavi kontrolu i utvrdi da je to sve u skladu sa Zakonom o referendumu, Gradsko vijeće ima obvezu u najkraćem mogućem roku provesti referendum.

"Ukoliko se građani na referendumu izjasne protiv ovog projekta, Gradsko vijeće godinu dana od tog datuma ne smije donijeti odluku suprotnu rezultatu referenduma", objasnila je Nives Miošić - Lisjak.


K.FiorovićFiltriraj:                     
Sortiraj:         
INFOCENTAR  DUBROVNIKTV  DUCLUBBING   DUGASTRO  DUPROMO  DUBROVNIKTODAY


Iz teme

DubrovnikTV.net
Kolumne 

dubrovniktv.net


facebook  twitter  YouTube  YouTube