KULTURA
07.02.2013 u 10:13

Dubrovnik karneval fest
Opereta mix pod maskama

Ovogodišnji, treći po redu, koncert Opereta mix pod maskama, održan je sinoć u sklopu Dubrovnik karneval festa. Nakon što su koncerti prethodnih godina pobudili veliko zanimanje Dubrovčana i njihovih gostiju, organizatori su ponovno publici podarili zanimljiv program, u veselom i ležernijem tonu, s pregršt uvijek rado slušanih djela klasične glazbe.


komentara  0

Za Dubrovački simfonijski orkestar nastupili su Lidija Horvat Dunjko, sopran, Blanka Tkalčić, mezzosopran, Goran von Karkin, tenor i Ronald Braus, bariton. Orkestrom je, kao i prethodnih godina, ravnao maestro Vladimir Kranjčević.

Bariton Ronald Braus umjetnički je voditelj i producent Operete mix od početka Dubrovnik karneval festa i već treću godinu zaredom nastupa na koncertima Opereta mix pod maskama. U razgovoru je istaknuo kako je atmosfera na koncertima u Kazalištu Marina Držića prekrasna kad glazba učini da su svi veseli, zajedno pjevaju i zadovoljni odu kućama.

„Dubrovnik je uvijek interesantan i inspirativan“, ističe maestro Vladimir Kranjčević. „Suradnja s Dubrovačkim simfonijskim orkestrom je izvrsna, a sama koncepcija programa koncerta ugodna, vesela, ali umjetnički vrlo vrijedna“.

Koncert je započeo nastupom članica Baletnog odjela Umjetničke škole Luke Sorkočevića, nakon čega su na pozornicu stupili članovi Dubrovačkog simfonijskog orkestra i solisti u prigodnom, maškaranom izdanju. Producent koncerta Opereta mix Ronald Braus pozdravio je publiku iskazavši radost zbog ponovnog susreta i najavio prvo iznenađenje večeri – nastup Lidije Horvat-Dunjko, koja je za ovu prigodu odlučila otpjevati obje arije Kraljice noći iz opere Čarobna frula W. A. Mozarta. Drugo iznenađenje večeri bio je nastup Dubrovkinje Diane Hilje, prvakinje Opere HNK, koja je otpjevala ariju Carmen iz istoimene opere Georgesa Bizeta. Razdragana publika je na kraju koncerta otpjevala pjesmu Maškare zajedno sa solistima.


dubrovniknet teamFiltriraj:                     
Sortiraj:         
INFOCENTAR  DUBROVNIKTV  DUCLUBBING   DUGASTRO  DUPROMO  DUBROVNIKTODAY


Iz teme
casablanca
KULTURA
0      13|02|20 u 17:26
Kultna Casablanca za Valentinovo u Visiji
Christiano_Pambianchi
KULTURA
0      13|02|20 u 14:58
Dvije fatalne ljubavi Cristiana Pambianchia
sveti_tripun_naslovna
KULTURA
0      09|02|20 u 15:55
FOTO/VIDEO: Mnogi Dubrovčani u Kotoru u procesiji Sv. Tripuna
libro_sv_vlaha
KULTURA
0      07|02|20 u 20:27
"Libro svetog Vlaha" sutra u Lazaretima
lindjo_naslovna
KULTURA
0      07|02|20 u 20:01
FOTO: NAKON DUGIH 40 GODINA Linđo predstavio nosač zvuka "Poslušajte ljudi glas ovoga"

DubrovnikTV.net
Kolumne 

dubrovniktv.net


facebook  twitter  YouTube  YouTube