VIJESTI
22.02.2013 u 12:50

Lokrumske vatrogasce nitko neće?

Posljednjih dana na Facebook profilu lokrumskih vatrogasca brojni sugrađani ostavljaju poruke potpore. Naime opet je aktualizirano njihovo pripojenje Javnoj ustanovi Dubrovački vatrogasci. Ravnatelj JU Rezervat Lokrum smatra kako problema nema, jer će lokrumski vatrogasci i dalje raditi kao i do sada, a plaćat će ih Javna ustanova, samo će biti pod zapovjedništvom Javne ustanove. Stjepko Krilanović, zapovjednik JVP Dubrovački vatrogasci smatra kako vatrogasna dežurstva na Lokrumu zadovoljavaju zakonske i sigurnosne uvjete te da nema osnove zašto bi dvanaest lokrumskih vatrogasaca bilo pripojeno JVP-u.


komentara  0

Mario Petrušić objašnjava kakao Lokrum koji je po zaštiti odmah iza Nacionalnog parka ima organizaciju vatrogasnog dežurstva, kao što to imaju neki hoteli. 

"Po stručnim mišljenjima stručnjaka Visoke škole za sigurnost, DSZU-a i MUP-a, lokrumskim vatrogascima trebao bi upravljati vatrogasac, a oni bi trebali biti pod Vatrogasnom zajednicom grada Dubrovnika.
Nikakvih otkaza neće biti. Lokrum je obvezan imati određen broj vatrogasaca. Mi smo jako zadovoljni s njihovom profesionalnošću i radom. Oni koji ne budu htjeli više biti vatrogasci, bit će nadzornici. Plaće će im ostati iste i financirat će ih JU Lokrum, kao i do sad, jedino što će njima zapovijedat vatrogasni zapovjednik, a ne ravnatelj Javne ustanove", kaže Petrušić te dodaje kako će o sudbini lokrumskih vatrogasaca odlučiti grad Dubrovnik, koji je vlasnik ustanove.

S druge strane zapovjednik JVP Dubrovački vatrogasci Stjepko Krilanović smatra da je pripajanje nemoguće napraviti u kratkom periodu.

"Mi smo napravili plan i procjenu zaštite od požara, ne mogu ga sad na brzinu mijenjat. Ja nemam na osnovu čega zaposlit još deset ljudi. Trenutno su sve zakonske i sigurnosne norme zadovoljene, pa ne vidim zašto to treba mijenjat. Ja i sad u slučaju požara zapovijedam lokrumskim vatrogascima", kaže Krilanović.
 


K.FiorovićFiltriraj:                     
Sortiraj:         
INFOCENTAR  DUBROVNIKTV  DUCLUBBING   DUGASTRO  DUPROMO  DUBROVNIKTODAY


Iz teme

DubrovnikTV.net
Kolumne 

dubrovniktv.net


facebook  twitter  YouTube  YouTube