LIFESTYLE
07.03.2013 u 10:33

učenici uče o ribama
Nastava u Prirodoslovnom muzeju Dubrovnik

U Prirodoslovnom muzeju Dubrovnik i ove se godine organizira program „Nastava u muzeju“. Program obuhvaća izvanučioničku nastavu, tijekom koje se obrađuje nastavna jedinica „Ribe“. Učenici upoznaju sistematsku podjelu te biologiju i ekologiju morskih riba, a novostečeno znanje provjeravaju na muzejskim predmetima.


komentara  0

Gradivo predviđeno nastavnim planom i programom biologije za sedme razrede osnovnih i druge razrede srednjih škola, nadopunjeno je podatcima o muzejskom fundusu. Uključene su vrste koje su tijekom prošlosti ulovljene na dubrovačkom području, a danas su regionalno izumrle ili kritično ugrožene. Pored muzejskih predmeta u programu se koriste i svježi preparati hrskavičnjača i koštunjača na kojima učenici, secirajući ih, promatraju vanjske i unutarnje karakteristike.
Autorice programa su Jadranka Sulić Šprem, kustosica Prirodoslovnog muzeja Dubrovnik i Tatjana Dobroslavić znanstvena novakinja sa Sveučilišta u Dubrovniku, Odjela za Akvakulturu. U programu su do sada sudjelovali učenici osnovne škole Cavtat, Gimnazije Dubrovnik i Biskupijske klasične gimnazije Ruđera Boškovića.


dubrovniknet teamFiltriraj:                     
Sortiraj:         
INFOCENTAR  DUBROVNIKTV  DUCLUBBING   DUGASTRO  DUPROMO  DUBROVNIKTODAY


Iz teme

DubrovnikTV.net
Kolumne 

dubrovniktv.net


facebook  twitter  YouTube  YouTube