LIFESTYLE
17.04.2013 u 10:30

obavijest iz prirodoslovnog muzeja
Kornjača u procesu čišćenja nametnika

Omiljeni eksponat dubrovačkog prirodoslovnog muzeja kornjača sedmoprug usminjača (Dermochelys coriacea) do 22. travnja neće biti dostupna posjetiteljima. Naime iz muzeja javljaju kako je u tijeku provođenje plinske dezinsekcije-fumigacije eksponata s ciljem suzbijanja štetnika, u narodu nazvanog „krušar“, (Stegobium paniceum).


komentara  0

" Riječ je o vrsti koja je rasprostranjena po čitavom svijetu, a hrani se žitaricama, brašnom, suhim i ljekovitim biljem, duhanom, vunom, kožom, suhim mesom, papirom, plutom, drvenim proizvodima i sl., te predstavlja iznimno opasnog štetnika za muzejske predmete.

S obzirom da se dezinsekcija obavlja primjenom otrovnog plina fosforovodika, iz sigurnosnih razloga eksponat neće biti dostupan za javnost do 22. travnja 2013. godine. Dezinsekciju bez naknade obavlja tvrtka Agrosan  iz Zagreba, koja posjeduje dozvolu Ministarstva kulture za zaštitne radove na kulturnoj baštini i već je dvadesetak godina prisutna u Dubrovniku na poslovima suzbijanja štetnika u mnogim crkvama, knjižnicama i muzejima.", stoji u priopćenju iz Prirodoslovnog muzeja.


dubrovniknet teamFiltriraj:                     
Sortiraj:         
INFOCENTAR  DUBROVNIKTV  DUCLUBBING   DUGASTRO  DUPROMO  DUBROVNIKTODAY


Iz teme

DubrovnikTV.net
Kolumne 

dubrovniktv.net


facebook  twitter  YouTube  YouTube