VIJESTI
17.05.2013 u 13:03

zloupotreba povjerljivih podataka
Lista br. 9 Srđ je Grad podnijela kaznenu prijavu protiv Vlahušića

Kandidacijska lista grupe birača nositelja Igora Miošića "SRĐ JE GRAD" podnijela je jutros Kaznenom odjelu Općinskog državnog odvjetništva u Dubrovniku kaznenu prijavu protiv gradonačelnika Andra Vlahušića.


komentara  3

"Protuzakonito je koristio osobne podatke više osoba, pacijenata oboljelih od dijabetesa, da bi na iste utjecao u pogledu načina glasovanja na izborima za jedinice lokalne samouprave 19. svibnja 2013. godine, čime smatramo da je počinio kazneno djelo protiv privatnosti opisano člankom 146. Kaznenog zakona i prekršio Zakon o zaštiti osobnih podataka.

Osumnjičenik je na adrese više osoba oboljelih od šećerne bolesti (dijabetesa) poslao pismo u kojem u kontekstu oboljenja spomenutih osoba, iste osobe, kao svoje pacijente ("Moj prvi izbor je biti Vama na usluzi, svojim pacijentima..."), poziva da izađu na izbore i glasuju za njega ("Ako vjerujete da možemo još više i bolje graditi i surađivati i u bolesti i u zdravlju, izađite na izbore 19. svibnja i dva puta zaokružite...")", stoju u kaznenoj prijavi koju su  jutros podnijeli Igor Miošić i Ivan Viđen.

Za ovo kazneno djelo zapriječena je zakonska kazna do 5 godina zatvora.

"Članovi liste br. 9 poduzeli su ovu akciju i podnijeli kaznenu prijavu u cilju zaštite građana i zakonitosti, a kojom demonstriraju svoj pristup odgovornom upravljanju Gradom i reakciju na nezakonitosti, bez straha od političkih i drugih moćnika koji smatraju da zakon i građane mogu zloupotrebljavati i gaziti nekažnjeno", istaknuo je član KLGB br. 9. Ivan Viđen, istaknuvši kako ovim prikazuju model odgovornog ponašanja koji će primjenjivati i kao gradski vijećnici u zaštiti interesa građana i Grada.

"Lista, kao skupina odgovornih građana, mora reagirati na nezakonitosti. Kad već nitko drugi nije. Radi se o tome da je stvorena atmosfera u kojoj je političarima gotovo sve dozvoljeno, odnosno da za njih ne vrijede pravila kao za druge ljude. To stvara defetizam kod građana i dodatno ih odvaja od politike", zaključio je nositelj liste ste br. 9 Igor Miošić.
 


dubrovniknet teamFiltriraj:                     
Sortiraj:         
INFOCENTAR  DUBROVNIKTV  DUCLUBBING   DUGASTRO  DUPROMO  DUBROVNIKTODAY


Iz teme

DubrovnikTV.net
Kolumne 

dubrovniktv.net


facebook  twitter  YouTube  YouTube