KULTURA
09.06.2013 u 11:57

u sklopu programa 24. ljetne škole moždanog udara
U Dvoru nastupila violinistica Midori Komachi

U atriju Kneževog dvora u Dubrovniku održan je koncert uvažene violinistice iz Japana Midori Komachi uz pratnju  Chiyoko Komachi na klaviru, organiziran pod pokroviteljstvom Ute Schneider iz Švicarske u čast Akademkinje Vide Demarin, uvažene  neurologinje, utemeljiteljice i direktorice Škole moždanog udara čiji program se i ove godine održao u  Interuniverzitetskom  centru ( IUC- u) u Dubrovniku od 3. do 7. lipnja.


komentara  0

Mlada violinistica, koja je završila glezbeni konzervatorij u Švicarskoj i nastupa diljem svijeta na prestižnim glazbenim pozornicama, besprijekorno je izvela jednosatni program koji je obuhvatio djela F. Kreisler-a (Prelude and Allegro, Caprice Viennois i Tambourin Chinois), Rumanian Dances od B. Bartok-a ,Cantabile (N.Pagnini), E.Grieg-ov Lieder, arr. for violin and piano; osobito je oduševila publiku, koja je ispunila sva raspoloživa mjesta, bravuroznom  izvedbom djela P. Sarasate: Carmen Fantaisie za što nagrađena gromoglasnim aplauzom. 

Na kraju glazbenog dijela programa dubrovački slikar pomorski kapetan Stjepko Mamić uručio je glazbenicama Midori Komachi i njenoj pratiteljici na klaviru majci Chyoko Komachi po jednu sliku s motivom cvijeća dok je  pokroviteljici koncerta Ute Schneider  poklonio sliku s motivom Dubrovnika u živi bojama iz serije Dubrovnik Color, a akademkinji Demarin sliku iz serije Net  (Mreža).

Poslije koncerta na katu Kneževog dvora je upriličen prigodan domjenak na kojem su se nakon uživanja u glazbi liječnicima, pretežito neurolozima kao učesnicima ovogodišnje Škole moždanog udara, u ugodnoj atmosferi pridružile i kolege drugih specijalnosti  te  poklonici glazbe.


dubrovniknet team/D.M.M. i M.D.Filtriraj:                     
Sortiraj:         
INFOCENTAR  DUBROVNIKTV  DUCLUBBING   DUGASTRO  DUPROMO  DUBROVNIKTODAY


Iz teme
casablanca
KULTURA
0      13|02|20 u 17:26
Kultna Casablanca za Valentinovo u Visiji
Christiano_Pambianchi
KULTURA
0      13|02|20 u 14:58
Dvije fatalne ljubavi Cristiana Pambianchia
sveti_tripun_naslovna
KULTURA
0      09|02|20 u 15:55
FOTO/VIDEO: Mnogi Dubrovčani u Kotoru u procesiji Sv. Tripuna
libro_sv_vlaha
KULTURA
0      07|02|20 u 20:27
"Libro svetog Vlaha" sutra u Lazaretima
lindjo_naslovna
KULTURA
0      07|02|20 u 20:01
FOTO: NAKON DUGIH 40 GODINA Linđo predstavio nosač zvuka "Poslušajte ljudi glas ovoga"

DubrovnikTV.net
Kolumne 

dubrovniktv.net


facebook  twitter  YouTube  YouTube