LIFESTYLE
28.08.2013 u 16:41

FOTO: Počelo snimanje Igre prijestolja

Pet kraljeva i dalje se bore za jedno svemoćno prijestolje u novoj sezoni „Emmyjem“ nagrađene HBO-ove hit-serije „Igra prijestolja“.  Snimanje četvrte sezone megapoplarne serije počelo je danas u arboretumu Trsteno. Televizijska kuća HBO novinarima i snimateljima dozvolila je kratak obilazak seta.


komentara  0

Na setu ispred ljetnikovca Gučetić-Gozze snimala se prva scena u kojoj glume Gwendoline Christie i Natalie Dormer. Bilo je dozvoljeno snimiti samo dvije fotografije.

"HBO će ove godine na snimanje serije u Hrvatskoj potrošiti oko 40 milijuna kuna a putem poticaja koje je Hrvatska napokon zakonski usuglasila država će vratiti osam milijuna kuna producentskoj kući" kazao je ravnatelj Hrvatskog audiovizualnog centra Hrvoje Hribar.

Izvršna producentica serije Bernadette Caulfield kazala je kako je ekipa jako sretna što je ponovno u Hrvatskoj.

"Dubrovnik je dio serije i brojnim obožavateljima bismo nedostajali da se nismo vratili" kazala je Caulfield koja nije htjela iznositi detalje snimanja. 

Set je posjetio i Gradonačelnik Andro Vlahušić koji je izrazio želju da set na svim lokacijama ostane i nakon snimanja kako bi svi mogli vidjeti gdje se i kako snimala serija. Producentica Caulfield takvu ideju je odbacila.

 

Četvrta sezona snimat će se gotovo dva mjeseca u Dubrovniku i Splitu. Seriju, prema nekim procjenama, gleda više od sto milijuna ljudi diljem svijeta. 

Na području Dubrovnika snimat će se na tvrđavama Minčeta i Bokar, ulicama u staroj gradskoj jezgri, hotelu Belvedere ali i Gradcu gdje je danas počelo postavljanje seta.

 
 


Mario JuričFiltriraj:                     
Sortiraj:         
INFOCENTAR  DUBROVNIKTV  DUCLUBBING   DUGASTRO  DUPROMO  DUBROVNIKTODAY


Iz teme

DubrovnikTV.net
Kolumne 

dubrovniktv.net


facebook  twitter  YouTube  YouTube