VIJESTI
26.09.2013 u 11:48

FOTO/VIDEO: Lastovo slavi svoje nebeske zaštitnike i Dan općine

Lastovo je danas u mislima svih onih koji su na bilo koji način povezani s ovim našim jedinim hrvatskim pučinskim otokom. Danas je na Lastovu festa Sveti Kuzma i Damjan, Dan općine.


komentara  0

Ovo je poseban dan za sve Lastovce koji nose otok u svom srcu, bez obzira jesu li na otoku ili nisu. Želja mi je da ga provedemo u radosti i dobrom raspoloženju, zato danas, na ovoj svečanoj sjednici Općinskog vijeća neću govoriti o problemima i poteškoćama s kojima se susrećemo u našoj svakodnevnici. To ću ostaviti za sutra kada ćemo na ovom istom mjestu održati javnu tribinu na kojoj ću govoriti o prvih 100 dana nove vlasti. Čast je i odgovornost i meni i mojim suradnicima biti na čelu Lastova i pokušati učiniti iskorak i iznaći pozitivna rješenja za bolju budućnost otoka – rekao je na svečanoj sjednici Općinskog vijeća, novi načelnik Općine Lastovo, Leo Katić, pobjednik na nedavnim lokalnim izborima na kojima je sudjelovao kao kandidat grupe birača, te se ponovno vratio na vlast. Katić je već bio načelnik općine kroz tri mandata, do unatrag osam godina.

Svečanu sjednicu otvorio je predsjednik Općinskog vijeća Ljubo Jurica, pozdravivši dubrovačkog biskupa msgr. Matu Uzinića, poslanika Županije, Mara Kristića, te ostale predstavnike institucija koje su došle uveličati lastovsku festu. Iznimno lijep i prigladan program koji je osmislila i u kojemu je sudjelovala Brigita Masle Dražinić, svojim su nastupima «začinili» učenici glazbene škole iz Vela luke, violinski kvartet Meri Anastasov, Dijana Andreis, Lucija Marinović i Miroslav Novak pod vodstvom svoje profesorice Renate Prizmić Mlinarić, dok je priču o svojoj baki i svom odnosu s njome, ispripovijedala simpatična Lucija Vodanović.

Zagovor kod nebeskih zaštitnika «zatražio» je za sve Lastovce i njihove goste, msgr. Mate Uzinić koji je predvodio i svečanu svetu misu u Crkvi sv. Kuzme i Damjana.Kad slavimo nebeske zaštitnike, molimo njihov zagovor, ali se tada moramo osvrnuti i na njihove živote i primjere. Valjalo bi učiti iz njihova liječničkog iskustva – a to je, postavljanje dijagnoze, lijek i pridržavanje naputaka za ozdravljenje. Vjerujem da ćemo svi mi zajedno uspjeti u takvom procesu, kako bismo postali radosniji i kako bi sljedeći susret bio ispunjen pozitivnim postignutim rezultatima, a manje problemima – istaknuo je biskup Uzinić.

Svečana sveta misa ispunila je crkvu posvećenu nebeskim zaštitnicima do posljednjeg mjesta, a započela je tradicionalnom procesijom s moćima i relikvijima koji se u njoj čuvaju.


L.CrnčevićFiltriraj:                     
Sortiraj:         
INFOCENTAR  DUBROVNIKTV  DUCLUBBING   DUGASTRO  DUPROMO  DUBROVNIKTODAY


Iz teme

DubrovnikTV.net
Kolumne 

dubrovniktv.net


facebook  twitter  YouTube  YouTube