LIFESTYLE
18.01.2014 u 11:43

Izazovi i prilike volontiranja

Udruga za razvoj civilnog društva Bonsai (Volonterski centar Dubrovnik) poziva na okrugli stol pod temom ,,Izazovi i prilike volontiranja mladih u Dubrovniku'', koji će se održati u četvrtak 23. siječnja s početkom u 11 sati u zgradi Sveučilišnog kampusa (prizemlje, učionica br. 60). Cilj okruglog stola je doprinos informiranosti mladih i svih koji rade s mladima o prilikama i novim mogućnostima za volontiranje te o dobrobitima koje volonterstvo nudi u budućnosti mladih osoba.


komentara  0

Iskustvo rada Volonterskog centra Dubrovnik i suradnja s drugim organizatorima volontiranja u Dubrovniku dovelo je do zaključka kako je nedovoljan broj mladih osoba uključen u volontiranje. Također, istraživanje provedeno 2011. godine od strane Zavoda za javno zdravstvo pod naslovom "Kako si?" pokazuje
kako između 75 -90% mladih u dobi između 14 i 19 g nije nikad volontiralo.


Zbog čega je takva situacija i koji su izazovi, a koje prilike volontiranja doznat ćemo na okruglom stolu. Gosti okruglog stola suLejla Šehić Relić - voditeljica Volonterskog centra Osijek* (iskustva VCOa o volontiranju mladih te dobrobiti volontiranja za mlade u njihovoj profesionalnoj karijeri i osobnom životu), Siniša Dragutinović - voditelj Kluba mladih Orlando (iskustva iz udruge i rada s mladima te odnosu prema volontiranju), Marko Gregurević - viši savjetnik u odjelu za obrazovanje, šport,socijalnu skrb i civilno društvo Grada Dubrovnika (o planovima Grada vezano za strategiju za mlade).

Na okruglom stolu govorit će i Dragica Gavrić - predstavnica, Crveni Križ Dubrovnik (iskustvo
volontiranja u CK Dubrovnik, potreba za volonterima)
 te Agata Mazepus - studentica iz Poljske na ERASMUS razmjeni na Sveučilištu u
Dubrovniku (volontiranje u Poljskoj, usporedbe i primjeri volontiranja).

Okrugli stol je dio projekta inVolontiramse!, kojeg provodi Udruga Bonsai pod pokroviteljstvom Ministarstva socijalne politike i mladih. Glavni cilj
projekta je povećati broj srednjoškolaca volontera na području grada Dubrovnika te potaknuti mlade na aktivnije sudjelovanje u životu lokalne zajednice kroz volonterstvo.


dubrovniknet teamFiltriraj:                     
Sortiraj:         
INFOCENTAR  DUBROVNIKTV  DUCLUBBING   DUGASTRO  DUPROMO  DUBROVNIKTODAY


Iz teme

DubrovnikTV.net
Kolumne 

dubrovniktv.net


facebook  twitter  YouTube  YouTube