LIFESTYLE
24.01.2014 u 08:12

projekt inVOLONTIRAMse!
Volonterstvom do novih saznanja i iskustava

U organizaciji Udruge za razvoj civilnog društva Bonsai, u sklopu projekta inVOLONTIRAMse! održan je okrugli stol na Sveučilišnom kampusu pod nazivom, "Izazovi i prilike volontiranja mladih u Dubrovniku".


komentara  0

Gosti okruglog stola su predstavili su iskustva i rezultate svog dosadašnjeg rada na aktivnom uključivanju mladih u svijet volonterstva. Volontiranje osoba mlađih od 15 godina obuhvaćeno je odgojem za volonterstvo koje je jedno od ključnih točaka promicanja vrijednosti volonterstva za mlade kroz obrazovne ustanove te sastavni dio građanskog odgoja čija se implementacija uskoro očekuje.

Motiviranost građana, a posebice mladih osoba, za volontiranje uskoro će biti nadograđena mogućnošću izdavanja potvrde o kompetencijama stečenim kroz volontiranje od strane organizatora volontiranja, a na prethodni zahtjev volontera (ukoliko je riječ o dugotrajnom volontiranju tj. minimalno tri mjeseca). Potvrda preuzima europski okvir ključnih kompetencija koje se prepoznaju i ujedno vrednuje iskustvo, znanja i vještine stečene putem neformalnog i informalnog učenja.

Naglasak je stavljen na važnost rezultata i vrijednosti volontiranja koje su podjednake za pojedinca i društvo u cjelini te predstavljaju moć transformacije zajednica i društava u socijalnim krizama.

Više o Potvrdi o kompetencijama stečenim kroz volontiranje možete naći na stranicama Ministarstva socijalne politike i mladih.

Gosti izlagači bili su izvršna direktorica Volonterskog centra Osijek i predsjednica Nacionalnog odbora za razvoj volonterstva Lejla Šehić Relić, stručni savjetnik za analitiku, statistiku i informatiku pri HZZZ-u Vedran Kastrapeli, voditelj Udruge mladih Orlando Siniša
Dragutinović, viši savjetnik u Odjelu za obrazovanje, šport, socijalnu skrb i civilno društvo Grada Dubrovnika, Marko Grgurević, predstavnica Crvenog Križa Dubrovnik, Dragica Burđelez te studentica iz Poljske na ERASMUS
razmjeni na Sveučilištu u Dubrovniku, Agata Mazepus.


dubrovniknet teamFiltriraj:                     
Sortiraj:         
INFOCENTAR  DUBROVNIKTV  DUCLUBBING   DUGASTRO  DUPROMO  DUBROVNIKTODAY


Iz teme

DubrovnikTV.net
Kolumne 

dubrovniktv.net


facebook  twitter  YouTube  YouTube