VIJESTI
27.02.2014 u 09:45

Skandal u Policijskoj postaji Metković: zbog "nemoralnog" kolege bunt policajaca? (2)

Dvadesetsedmogodišnji policajac iz Pogranične policijske postaje Metković je do daljnjega suspendiran, zbog počinjenih prekršajnih i kaznenog djela, a o tome hoće li se vratiti na posao ili ne, odlučit će drugostupanjski disciplinski sud kojemu se žalio, nakon što ga je prvostupanjski sud proglasio krivim i udaljio iz državne službe. Odgovore smo zatražili iz PU dubrovačko-neretvanske te ih prenosimo u cijelosti.


komentara  2

U odnosu na Vaš upit obavještavam Vas kako je nadležna policijska postaja odmah po saznanju o počinjenim kaznenim djelima i prekršajima policijskog službenika iz Postaje granične policije Metković, a kojeg spominjete u upitu, poduzela sve potrebne mjere iz svoje nadležnosti te ga prekršajno i kazneno procesuirala.

Odmah potom, Policijska uprava dubrovačko-neretvanska suspendirala je spomenutog policijskog službenika te je protiv njega pokrenut disciplinski postupak nadležnom disciplinskom sudu u Splitu.

Prvostupanjski disciplinski sud mu je tijekom rujna 2013. godine zbog tri teške povrede službene dužnosti izrekao jedinstvenu kaznu prestanka državne službe, a na koju odluku se spomenuti policijski službenik žalio.

Drugostupanjski disciplinski sud uvažio je njegovu žalbu te odredio ponavljanje postupka u navedenom predmetu.

U ponovljenom postupku koji je pred Prvostupanjskim disciplinskim sudom Split proveden 21. veljače izrečena mu je disciplinska mjera prestanka državne službe 12 mjeseci uvjetno. I na ovu odluku stranke imaju pravo žalbe i to Drugostupanjskom disciplinskom sudu.

Napominjemo da ovaj slučaj ni na koji način nije utjecao na rad policijskih službenika Postaje granične policije Metković, tim više što se spomenuti policijski službenik još uvijek nalazi na suspenziji koja će trajati do izvršnosti rješenja, odnosno odluke drugostupanjskog suda - stoji u odgovoru kojega smo dobili iz PU dubrovačko-neretvanske. Naši su se upiti odnosili na poduzete mjere nadležne PU dubrovačko-neretvanske, nakon što su policajci Pogranične policije u Metkoviću počeli izražavati sve veće nezadovoljstvo zbog "kolege" koji je učinio niz prekršaja protiv kojih bi se, policija, primarno trebala boriti.


dubrovniknet teamFiltriraj:                     
Sortiraj:         
INFOCENTAR  DUBROVNIKTV  DUCLUBBING   DUGASTRO  DUPROMO  DUBROVNIKTODAY


Vezani članci
Iz teme

DubrovnikTV.net
Kolumne 

dubrovniktv.net


facebook  twitter  YouTube  YouTube