LIFESTYLE
28.04.2014 u 18:23

Volonterski centar Dubrovnik poziva na debatu
'Može li volonterstvo promijeniti svijet?'

Volonterski centar Dubrovnik organizira debatu pod nazivom "Može li volonterstvo promijeniti svijet?"sutra, 29. travnja s početkom u 17 sati na Sveučilišnom kampusu. Debatirat će studenti druge godine preddiplomskog studija Mediji i kultura društva, a glavni cilj debate jest educiranje o volontiranju i uključivanje mladih u aktivno promišljanje društvene stvarnosti.


komentara  0

Debata se održava u organizaciji Volonterskog centra Dubrovnik i Sveučilišta u Dubrovniku, a uz pomoć Hrvatskog debatnog društva čiji će predstavnik dubrovačke studente pripremati za debatu.

Debata kao strukturirana rasprava podrazumijeva da je unaprijed dogovoreno koliko govornika sudjeluje u debati, kojim redoslijedom oni sudjeluju i koliko vremena imaju za svoje govore.

Tako za razliku od rasprava kakve obično vodimo u svakodnevnom životu, u debati sugovornici ne upadaju jedni drugima u riječ, ne drže duge monologe, ne mijenjaju temu o kojoj govore i slično. Stoga debata omogućuje da se na organiziran i civiliziran način raspravlja o određenim idejama.

Iz Volonterskog centra pozivaju i sve zaljubljenike u debatu ili one koji bi voljeli više doznati o debatiranju, a i čuti može li volonterstvo promijeniti svijet da imse pridruže.

Studentska debata se održava u sklopu projekta inVOLONTIRAMse! financiranog od strane Ministarstva socijalne politike i mladih, a kojeg provodi VCD.


dubrovniknet teamFiltriraj:                     
Sortiraj:         
INFOCENTAR  DUBROVNIKTV  DUCLUBBING   DUGASTRO  DUPROMO  DUBROVNIKTODAY


Iz teme

DubrovnikTV.net
Kolumne 

dubrovniktv.net


facebook  twitter  YouTube  YouTube