LIFESTYLE
30.04.2014 u 20:28

Svi bi volontirali ali teško se pokrenuti

Koliko je volontiranje potrebno društvu i da li ono može išta promijeniti, pitanja su koja su okupljene jučer na debati sigurno potaknula na razmišljanje. Debata koju je organizirao Volonterski centar Dubrovnik zajedno sa Sveučilištem u Dubrovniku i uz pomoć Hrvatskog debatnog društva okupila je preko sedamdeset zainteresiranih za raspravu.


komentara  0

S obzirom da je uloga Volonterskog centra Dubrovnik da promovira volonterstvo mladi su im kao fokus jako zanimljivi zbog čega je centar debatiranje i prepustio studentima. Iznimno su zadovoljni odazivom na debatu  i neovisno o tome da li je argument bio za ili protiv volontiranja, debata je prerasla u zanimljivu i višeslojnu raspravu što otkriva potencijal kritičkog promišljanja stvarnosti kod mladih što je preduvjet da bi kasnije proaktivno djelovali, ističe Anja Marković, voditeljica Volonterskog centra Dubrovnik.

Moderator debate bio je Bojan Marjanović, trener Hrvatskog debatnog društva koji je dan prije studentima održao i predavanje o debatiranju te ih tako pripremio za raspravu. Četvero studenata je debatiralo, studentice Julia Mačinković i Magdalena Linde su bile u afirmacijskoj grupi, a Martina Nodilo i Domagoj Trojanović u negacijskog grupi.

Nakon izloženih argumenata za i protiv, okupljeni su dobili mogućnost glasanja i odabira bolje pripremljene grupe pa je tako negacijska strana dobila bolju ocjenu za nastup. Osim glasanja za bolje pripremljenu grupu, okupljeni su izrazili i svoja mišljenja za i protiv, pa i to da ih većina ima pozitivno mišljenje o volontiranju ali unatoč zainteresiranosti za volontiranje priznaju da im se nekad lijeno pokrenuti te da bi to htjeli promijeniti.

Studentska debata se održala u sklopu projekta inVOLONTIRAMse! financiranog od strane Ministarstva socijalne politike i mladih, a kojeg provodi Volonterski centar Dubrovnik.


dubrovniknet teamFiltriraj:                     
Sortiraj:         
INFOCENTAR  DUBROVNIKTV  DUCLUBBING   DUGASTRO  DUPROMO  DUBROVNIKTODAY


Iz teme

DubrovnikTV.net
Kolumne 

dubrovniktv.net


facebook  twitter  YouTube  YouTube