VIJESTI
05.05.2014 u 20:07

Važnost energije vjetra - WISE POWER
Dubrovačko-neretvanska županija ima veliki potencijal korištenja alternativnih izvora energije

Dubrovačko-neretvanska županija ima veliki potencijal kada je riječ o korištenjima alternativnih izvora energije i razvojna agencija DUNEA radi na nekoliko projekata u tom smjeru. Najnoviji WISE POWER - ''Uključivanje društva i poticanje iskorištavnja enerije vjetra'', osnovni naglasak stavlja na iskorištavanje energije vjetra.


komentara  0

Danas je tako, u Hotelu Lero, počeo prvi sastanak projektnih partnera koji će u naredna dva dana razraditi daljnje korake u provedbi ovog projekta. Sudionike skupa pozdravio je i župan dubrovačko-neretvanski Nikola Dobroslavić.
Projekt nastoji izraditi i promovirati Smjernice društvene prihvatljivosti (Social Acceptance Pathways – SAP) i procese aktivnog uključivanja zajednice u planiranje, rad i eksploataciju energije vjetra. Također, radit će se na iznalaženju alternativnih oblika financiranja i upravljanja te smanjivanja administrativnih prepeka u realizaciji projekata iskorištvanja energije vjetra.

DUNEA u projektu WISE POWER sudjeluje kao jedan od partnera, dok je glavni partner Europska asocijacija za energiju vjetra (EWEA), sa sjedištem u Bruxellesu. Financiran je kroz program CIP Intelligent Energy Europe 2013 (CIP IEE 2013). Ukupni budžet  je 1,5 milijuna eura (oko 11,5 milijuna kuna), dok je budžet kojim raspolaže DUNEA za aktivnosti na području DNŽ  36.690 eura (oko 275.000 kuna).
 


dubrovniknet teamFiltriraj:                     
Sortiraj:         
INFOCENTAR  DUBROVNIKTV  DUCLUBBING   DUGASTRO  DUPROMO  DUBROVNIKTODAY


Iz teme

DubrovnikTV.net
Kolumne 

dubrovniktv.net


facebook  twitter  YouTube  YouTube