LIFESTYLE
03.06.2014 u 11:42

Osnovan prvi školski volonterski klub u Dubrovniku

U sklopu projekta inVOLONTIRAMse! kojeg je Volonterski centar Dubrovnik provodio od 1. kolovoza 2013. do 31. svibnja 2014., otvoren je i prvi školski volonterski klub u Ekonomskoj i trgovačkoj školi. Jedna od aktivnosti projekta je bila i izobrazba zaposlenika/predstavnika srednjih škola za organizatore volontiranja (volonterski menadžment) kako bi se doprinijelo osnivanju školskih volonterskih klubova.


komentara  0

Školski Volonterski klub ETD (Ekonomska i trgovačka škola Dubrovnik) je tako službeno otvoren s prvom volonterskom akcijom u travnju na kojoj su sudjelovali učenici i učenice, zajedno s voditeljem volonterskog kluba profesorom i knjižničarom Davorom Deranjom.
Novootvoreni školski Volonterski klub ETD je tako u svom kratkom postojanju već sudjelovao u četiri volonterske akcije:
- u volonterskoj akciji povodom četvrtog rođendana Volonterskog centra Dubrovnik (8. travnja 2014.), u prostorima Udruge za pomoć osobama s mentalnom retardacijom ''Rina Mašera''. Učenici i ostali sudionici akcije obrađivali su i čistili vrt, uređivali staklenik te presađivali sadnice. Sudjelovali su i u akciji ''Zelena čistka'' (10. svibnja 2014.) koja se provodila na prostorima Stare Bolnice, te na još dvije u sklopu kampanje ,,Hrvatska volontira''.
Učenici su također popratili i studentsku debatu ''Može li volonterstvo promijeniti svijet?'' (29. travnja 2014), koju  je Volonterski centar  organizirao uz  pomoć Hrvatskog debatnog društva i Sveučilišta u Dubrovniku.
U razvijenim društvima zapadne demokracije, sustav odgoja i obrazovanja igra važnu ulogu u promoviranju vrijednosti volonterstva, a škole preuzimaju aktivnu ulogu u poticanju i razvoju školskog volontiranja.
Volonterski centar Dubrovnik će i dalje biti na raspolaganju novoosnovanom volonterkom klubu kao i svim budućim klubovima,  po pitanju edukacija, radionica i raznih akcija te bilo kakvih pitanja vezanih za volonterstvo. 


dubrovniknet teamFiltriraj:                     
Sortiraj:         
INFOCENTAR  DUBROVNIKTV  DUCLUBBING   DUGASTRO  DUPROMO  DUBROVNIKTODAY


Iz teme

DubrovnikTV.net
Kolumne 

dubrovniktv.net


facebook  twitter  YouTube  YouTube