KULTURA
12.08.2014 u 17:20

suvremena umjetnost na gradskim ulicama
Program "Grad je mrtav. Živio Grad!" počinje večeras

Program "Grad je mrtav. Živio Grad!" je projekt koji će se na javnim prostorima u Dubrovniku realizirati kroz niz umjetničkih akcija i intervencija te site-specific radova kreiranih upravo za kontekst Dubrovnika u srcu turističke sezone. To je ujedno i pokušaj igre suvremene umjetnosti sa suvremenim kontekstom Dubrovnika kao egzemplara turističke urbane ekonomije koja uvelike utječe na načine korištenja i planiranja javnih gradskih prostora kao i na život svih stanovnika Grada. U nastavku pročitajte što će se od 12. do 16. kolovoza događati na gradskim ulicama.


komentara  15

UTORAK 12.8.- 24:00 Stradun

Jelena Topić, poznata kao djevojka koja je 31 dan nepomično stajala i šutjela na trgu u Prijedoru, u Dubrovniku će izvesti performans u kojem će paradoksalno zahtijevati tišinu, istovremeno proizvodeći buku.


SRIJEDA, 13. 8.

16:00, Plaža Banje, more i Art radionica Lazareti
Mario Cvjetković, RUTA
Odjeven u ronilačko odijelo ulazeći u more na „elitnom“ dijelu javne plaže Banje prestaje biti uljezom te preuzima ulogu osamdesetogodišnjeg stanovnika Ploča koji svakodnevno ponavlja taj ritual.

18:30, Most na ulazu u Grad s Ploča, Grad, Pile
Kata Mijatović, DJEVOJAČKI ZBOR DUBROVNIK
U performansu Djevojački zbor Dubrovnik, vrištanje mladih dubrovačkih djevojaka u funkciji je svojevrsnog energetskog čišćenja prostora, potvrđivanja života Grada; prije svega ono priziva buđenje, usredotočenost na ovdje i sada, ali je i istovremeno i krik pobune, nepristajanja.

19:00, Stradun
Božena Končić Badurina, PRIJE NEGO IMAM POĆ’ U GRAD

Božena Končić Badurina realizira skupnu akciju s dvadesetak stanovnika Dubrovnika koji su odgovorivši na Boženina pitanja stvorili personalizirane majice kojima javno iznose njihove osobne i privatne stavove i mišljenja o životu u Gradu.


Od srijede 13. kolovoza do utorka 19. kolovoza Jadranka Kosorčić portretirat će u Lazaretima stanovnike gradske jezgre, a portreti će biti izloženi u Galeriji Otok

Ovom prilikom pozivamo sve zainteresirane za portretiranje da se jave na telefon 020 324633 ili mailove arl@arl.hr i arl@du.t-com.hr radi dogovora.

SUBOTA 16.8. u podne

Ben Cain, WE ARE DOING ABSOLUTELY WHATEVER WE WANT TO NOW
performans i instalacija u javnom prostoru kojima autor propituje kontekste Dubrovnika kao turističkog središta i grada u kojem svakodnevno žive stanovnici.

U drugom dijelu programa akcije izvode Božidar Jurjević, Tina Gverović, Žejko Badurina, Anamarija Obradović, Ivona Vlašić, Kvart – Milan Brkić, Rino Efendić, Boris Šitum, Gildo Bavčević, Slaven Tolj, a program se nastavlja i u trećem tjednu našeg srca sezone s još iznenađenja.

Program se realizira i tijekom godine kroz niz radionica, predavanja, okruglih stolova, izložbi i sl ... namijenjen je svima zainteresiranima, a prije svega slučajnim prolaznicima te je ujedno pokušaj izlaska tj. povratka suvremene umjernosti u javne gradske prostore Dubrovnika i izlazak iz namjenskih prostora galerija i muzeja.
Program se realizira uz podršku MInistarstva kulture RH, Grada Dubrovnika, Zaklade Kultura nova, Nacionalne Zaklade za razvoj civilnog društva i Županije Dubrovačko-neretvanske.
 


dubrovniknet teamFiltriraj:                     
Sortiraj:         
INFOCENTAR  DUBROVNIKTV  DUCLUBBING   DUGASTRO  DUPROMO  DUBROVNIKTODAY


Iz teme
casablanca
KULTURA
0      13|02|20 u 17:26
Kultna Casablanca za Valentinovo u Visiji
Christiano_Pambianchi
KULTURA
0      13|02|20 u 14:58
Dvije fatalne ljubavi Cristiana Pambianchia
sveti_tripun_naslovna
KULTURA
0      09|02|20 u 15:55
FOTO/VIDEO: Mnogi Dubrovčani u Kotoru u procesiji Sv. Tripuna
libro_sv_vlaha
KULTURA
0      07|02|20 u 20:27
"Libro svetog Vlaha" sutra u Lazaretima
lindjo_naslovna
KULTURA
0      07|02|20 u 20:01
FOTO: NAKON DUGIH 40 GODINA Linđo predstavio nosač zvuka "Poslušajte ljudi glas ovoga"

DubrovnikTV.net
Kolumne 

dubrovniktv.net


facebook  twitter  YouTube  YouTube