LIFESTYLE
05.11.2014 u 15:29

FOTO: Predstavljen projekt “Drugo lice invalidnosti”

Projekt Drugo lice invalidnosti kojemu je cilj unaprjeđenje mogućnosti zapošljavanja osoba s invaliditetom  predstavljen je danas pred Sponzom na Stradunu. Svoju djelatnost prezentirale su Udruga „Poseban Prijatelj“, Udruga „Rina Mašera“, Društvo multiple skleroze Dubrovačko-neretvanske županije, te Centar za rehabilitaciju Josipovac, a akciju su podržali zamjenica župana Marija Vučković, zamjenik gradonačelnika Željko Raguž, paraolimpijac Mihovil Španja, vaterpolisti Juga Paulo Obradović i Marko Buconić, te plivač Juga Lukša Backović.


komentara  0

Projektom se promovira talente, kompetencije i sposobnosti osoba s invaliditetom kako bi konkurirali na otvorenom tržištu rada. U sklopu projekta provodi se zagovaračka kampanja za podizanje javne i institucionalne svijesti, a posebice svijesti poslodavaca, o znanjima, vještinama i sposobnostima osoba s invaliditetom te društvenim koristima njihova zapošljavanja.

Zagovaračka kampanja obuhvaća 6 najvećih hrvatskih gradova. Započela je 10. rujna aktivnostima u Osijeku, nastavila se 23. rujna u Varaždinu, te 2. listopada u Zagrebu, Nakon Dubrovnika, kampanja se nastavlja 26. studenog u Puli te 19. prosinca u Splitu. Cjelokupna kampanja pod nazivom „Pobjednici“ pod pokroviteljstvom je Predsjednika Republike Hrvatske dr. Ive Josipovića. Projekt Drugo lice invalidnosti provode Mreža udruga osoba s invaliditetom Dalmacije i Udruga za rehabilitaciju i edukaciju VISOKI JABLANI, a sufinanciraju ga Europska unija, sredstvima iz Europskog socijalnog fonda i Ured Vlade Republike Hrvatske za udruge. 


dubrovniknet team / FOTO: Vedran JerinićFiltriraj:                     
Sortiraj:         
INFOCENTAR  DUBROVNIKTV  DUCLUBBING   DUGASTRO  DUPROMO  DUBROVNIKTODAY


Iz teme

DubrovnikTV.net
Kolumne 

dubrovniktv.net


facebook  twitter  YouTube  YouTube