POLITIKA
21.05.2015 u 13:51

Vlahušić prijeti novim izborima

Gradonačelnik Andro Vlahušić danas je na konferenciji za novinare zaprijetio Gradskom vijeću novim izborima u rujnu, "ukoliko se nastavi ova destruktivna politika koju vodi 15 vijećnika". Vlahušić tvrdi kako su oni koji u prosincu nisu izglasali proračun Grad oštetili za, prema njegovoj procjeni, najmanje 200 milijuna kuna te kako će za to trebati odgovarati, no dokaze za ove tvrdnje novinarima nije dao. Trebali bismo mu svi, i novinari i građani, vjerovati na riječ?


komentara  6

"Sve što su na sjednici Gradskog vijeća o garaži rekli Vićan i Franković je netočno", ovom tvrdnjom je gradonačelnik započeo obraćanje novinarima.

Ponovno je ponovio priču o tripatitnom ugovoru, koji je on dogovorio s Midia grupom i Privrednom bankom Zagreb, prema kojem bi Grad platio jednokratno 40 milijuna kuna te se riješio svih daljnjih obveza za garažu. Naravno i uz davanje u koncesiju prava gradnje na Garaži. Vlahušić tvrdi da je taj sporazum mogao riješiti problem, ali i da je on osobno, kao osoba od povjerenja, bio Midiji i PBZ-u jamac, a da oni sad nemaju više povjerenja u Grad Dubrovnik, jer su ovi neki drugi izazvali političku nestabilnost u Dubrovniku.

Na pitanje novinara zašto PBZ i Midia grupa tijekom svih ovih mjeseci s niti jednom riječju ni priopćenjem za medije nisu potvrdili njegove tvrdnje, koje svi drugi opovrgavaju, Vlahušić je odgovorio kako se oni ne bave medijima, nego novcem, a da je prijedlog nepotpisanog ugovora na web stranici Grada sasvim dovoljan dokaz.

"Sad ovisimo o arbitraži i Grad će sutra trebati platiti 140 ili 200 milijuna kuna, a tko će onda biti odgovoran. Prema riječima Mata Frankovića na Gradskom vijeću jasno je kako se on želi obračunati s Dubravkom Šuicom. Sadašnji HDZ se Šuice boji. A čuli ste i da kaznenog djela nema ukoliko Gradu na naplatu nešto ne stigne. Stoga je jasno što današnji dubrovački HDZ hoće, a Dubravka Šuica je preko telekoferencijske veze sudjelovala u dogovorima i pregovorima oko ovog sporazuma", kazao je Vlahušić.

On tvrdi da je Povjerenstvo Gradskog vijeća za garažu, koje je jučer bilo u Zagrebu na sastanku s čelništvom PBZ-a napokon shvatilo istinu i da im je Božo Prka objasnio sve što im je on prethodno obajšnjavao.

"Ja neću dopustiti da Grad vode oni koji nikad ništa nisu vodili, djeca koja se igraju i nisu u stanju dati punu istinu", kazao je Vlahušić i dodao kako će ako se ovakva politika nastavi povući proračun i ići na nove izbore za gradonačelnika i za Gradsko vijeće.

U tom slučaju, Vlahušić, krivnju prebacuje na Gradsko vijeće.

Osim problema garaže na vrat Gradskim vijećnicima, Vlahušić je nadodao i navodna nezakonita imenovanja Povjerenstva za dodjelu koncesija, kao i članova školskih odbora, za koje tvrdi da će ih on raspustiti i ponovno imenovati jer su to njegove ovlasti, a ne ovlasti Gradskog vijeća.

Vlahušić je dodao i kako će se ukoliko vijećnici ne prihvate Odluku o Lazaretima, koja bi trebala ići na sljedeću sjednicu Vijeća HBOR-u vratiti 77 milijuna kuna kredita za Lazarete i Dubac. 


Katarina FiorovićFiltriraj:                     
Sortiraj:         
INFOCENTAR  DUBROVNIKTV  DUCLUBBING   DUGASTRO  DUPROMO  DUBROVNIKTODAY


Iz teme

DubrovnikTV.net
Kolumne 

dubrovniktv.net


facebook  twitter  YouTube  YouTube