POLITIKA
22.05.2015 u 12:37

Olga Muratti se ne sjeća što je Prka rekao, Vićan joj poručio: operi uši!

Predsjednik Uprave Privredne banke Zagreb je članovima dubrovačkog Povjerenstva za garažu, na sastanku u Zagrebu rekao kako je kredit Midia grupi odobren iz trećeg pokušaja i to na izuzetno zajedničko lobiranje bivše gradonačelnice Dubravke Šuice i Andra Vlahušića. Kad se počnu rasplitati dosad skrivani odnosi oko javne garaže koja je stavila omču oko vrata Gradu Dubrovniku u milijunskim iznosima, počet će se lakše pratiti i savezništvo dvoje dubrovačkih političara koji su svojedobno glumili i u predstavi suprotstavljenih političkih opcija pred dubrovačkom biračkom publikom. Bit će lakše pratiti i podršku za Dubrovački dogovor i tko zna za što sve još ne... Je li ta informacija iznenadila ostale političke aktere u Gradu?


komentara  4

Članica Povjerenstva iz Hrvatske stranke umirovljenika, koalicijskog partnera gradonačelnikovog lijevog bloka u Gradskom vijeću, Olga Muratti se, kaže, ne sjeća što je gospodin Prka rekao po tom pitanju.

- Ne sjećam se svih detalja sa sastanka, poštujem predsjednika Gradskog vijeća i smatram da je on ovlašten da daje izjave  i nema šanse da ću ja to komentirati, kazala nam je Olga Muratti na pitanje, je li bila iznenađena kad je predsjednik uprave PBZ-a Božo Prka kazao kako je aktualni gradonačelnik skupa sa bivšom gradonačelnicom lobirao za kredit Midia grupi za gradnju javne garaže.

Muratti je na naš ponovljeni upit kazala kako su to sve kundurarije i kako je najvažnije da se problem garaže riješi, a naglasila je kako je upravo ona prva osoba koja je tražila odgovornost bivše gradonačelnice u svezi pitanja garaže.

- Nisam pročitala što je točno Mato kazao, ali ja poštujem predsjednika Gradskog vijeća , a dopustite mi da sama odlučim što ću, a što neću komentirati - zaključila je Muratti.

Pero Vićan nije iznenađen onime što je čuo na sastanku u Zagrebu, o garaži i ugovorima za nju puno zna, a i tijekom predizborne kampanje garaža mu je bila jedna od tema na koju se bio fokusirao, ali je iznenađen nečim drugim:

- Ne, nisam bio iznenađen time što je gospodin Prka eksplicite rekao, jer znam o tome dovoljno. Ali, bio sam iznenađen da neke osobe koje su bile na sastanku krivo interpretiraju ono što je tamo rečeno za onih 40 milijuna kuna, pa ispada da nije gradonačelnik jedina hodajuća laž u Gradu. Olgi Muratti stoga bih poručio da ide oprati uši u dr. Altarca - u svom stilu komentira čelnik DDS-a.

Igor Miošić, vijećnik u bivšem sazivu Gradskog vijeća, s liste "Srđ je Grad" kaže da jesu iznenađeni, jer da nisu znali da je Vlahušić u tome od početka sudjelovao.

- Sad kada znamo, jasno nam je zašto s njegove strane nije bilo reakcije na događaje oko garaže kada je preuzeo vođenje Grada, zašto nije plaćao anuitete koji su stizali na naplatu i zašto se toliko inzistirao na tih 40 milijuna kuna.

Član Povjerenstva koji je sudjelovao na sastanku u Zagrebu bio je i vijećnik s Liste "Zajedno za Grad", Maro Kristić:

- Na sastanku smo bili jako skoncentrirani na sve ono što su nam govorili gospodin Prka i njegovi suradnici iz Uprave PBZ-a. Da, rekao je da je kreditni aranžman za Midia grupu dva puta odbijen, te kako je prošao tek treći put i to nakon što je izvršen "pritisak" od Šuice i Vlahušića, a na razgovoru koji su vodili u King's Risvard pub-u. Ono što je mene još više začudilo tijekom tog razgovora, a i sam gospodin Prka je izrazio čuđenje, spominjući kako je u cijelu tu priču uključen privatni investitor. Bilo je za očekivati da će taj infrastrukturni objekt za svoje građane preuzeti i graditi Grad. Sporno je i zašto se tom istom investitoru koji je zavio Grad u crno, ide pogodovati da na garaži gradi trgovački centar. Pa postaje sve jasnije kako je privatni investitor uključen da bi manipulirao i dobro napunio džepove - zaključio je Kristić. 


K.Fiorović/L.CrnčevićFiltriraj:                     
Sortiraj:         
INFOCENTAR  DUBROVNIKTV  DUCLUBBING   DUGASTRO  DUPROMO  DUBROVNIKTODAY


Vezani članci
Iz teme

DubrovnikTV.net
Kolumne 

dubrovniktv.net


facebook  twitter  YouTube  YouTube