VIJESTI
02.11.2015 u 17:45

ZELENO SVJETLO MINISTARSTVA GRADITELJSTVA
Razvoj golf dobio lokacijsku dozvolu za Srđ

Ministarstvo graditeljstva i prostornoga uređenja izdalo je 12. listopada lokacijsku dozvolu Razvoj golfu za Srđ. Rješenje je postalo izvršno 23. listopada, protiv njega se ne može izjaviti žalba, ali se može pokrenuti upravni spor pred Upravnim sudom u Splitu. Iz lokacijske dozvole koja se može pronaći na stranici Ministarstva stoji kako je strankama u postupku bio omogućen uvid u spis predmeta 28.9.2015. te kako se "stranke u postupku nisu odazvale niti se očitovale u zakonskom roku". Nije li pomalo čudno da se nitko iz Grada Dubrovnika nije pojavio u Zagrebu na uvidu, a riječ je o projektu koji se nosi kao strateški i kojemu se godinama posve otvoreno podilazi na različite načine. Pa, ako je već sve jasno, ipak bi valjala postojati odgovornost prema građanima.


komentara  27

Lokacijska dozvola obuhvaća: izgradnju športsko rekreacijskog centra s golf igralištem (18+9 rupa), izgradnju vodooopskrbnog cjevovoda i rekonstrukciju javne prometnice od D8 do Bosanke.

Rekonstrukcija tvrđave Imperijal, jahački centar, športska dvorana i otvoreni sportski teren, amfiteatra s parkom skulptura, te građevine u golfu - klupske kuće s ugostiteljskim građevinama, servis u golfu, vile u golfu, hotel u golfu s helidromom - u lokacijskoj dozvoli se navode kao građevine za koje se utvrđuju posebni uvjeti prije pokretanja postupka za izdavanje građevinske dozvole.

Prije izdavanja građevinske dozvole za rekonstrukciju tvrđave Imperijal je potrebno ishoditi građevinske dozvole za glavnu javnu prometnicu s infrastrukturom od ulaza do jahačkog centra, glavna javna prometnica s infraszrukturom od jahačkog centra do tvrđave imperijal, do tvđave imperijal, uređaj za pročišćavanje otpadnih voda...

Lokacijsku dozvolu u cijelosti možete pročitati ovdje.

Detaljima lokacijske dozvole i što koja odredba u njoj znači, dubrovniknet.hr će se baviti sljedećih dana....


dubrovniknet teamFiltriraj:                     
Sortiraj:         
INFOCENTAR  DUBROVNIKTV  DUCLUBBING   DUGASTRO  DUPROMO  DUBROVNIKTODAY


Iz teme

DubrovnikTV.net
Kolumne 

dubrovniktv.net


facebook  twitter  YouTube  YouTube