VIJESTI
04.11.2016 u 12:50

Potencijali zelenih politika u turizmu i poljoprivredi

Župan Nikola Dobroslavić sudjelovao je u radu međunarodne konferencije „Zeleni i održivi turizam“ koja se održava u Splitu u organizaciji zastupnika u Europskom parlamentu Davora Škrleca, Igora Šoltesa te zastupnice Jean Lambert.


komentara  0

Na konferenciji se raspravlja o temema poput modela financiranja projekata, alatima za postizanje i promociju zelenog turizma, ulaganjima u zelena rješenja te zelenoj javnoj nabavi kao budućnosti Europske unije.

Povezivanje turizma, lokalne zajednice i gospodarstva ključ je za stvaranje novih i kvalitetnih radnih mjesta. Hrvatska može ostvariti bolje rezultate u turizmu primjenjujući inovativne instrumente u sklopu suradnje država Jadransko-jonske regije i novih europskih zakonodavnih okvira – Paketa kružne ekonomije i Europskog akta o pristupačnosti, poruka je s jučerašnje panel rasprave kojom je u Splitu otvoren prvi dan konferencije.

Konferencija je okupila predstavnike institucija, znanstvenike, predstavnike nevladinog sektora i stručnjake iz područja zelenih tehnologija.

Uz panele se održava i sajam otočnih proizvoda na kojem priliku za predstavljanje imaju predstavnici obiteljsko poljoprivrednih gospodarstava i mali poduzetnici u svrhu provedbe ciljeva i promocije održivog turizma.
 


dubrovniknet teamFiltriraj:                     
Sortiraj:         
INFOCENTAR  DUBROVNIKTV  DUCLUBBING   DUGASTRO  DUPROMO  DUBROVNIKTODAY


Iz teme

DubrovnikTV.net
Kolumne 

dubrovniktv.net


facebook  twitter  YouTube  YouTube