VIJESTI
03.12.2016 u 11:46

Na natječaj za izgradnju Pelješkog mosta stiglo 12 prijava

Na prvom krugu natječaja za gradnju Pelješkog mosta u Hrvatske ceste jučer je do 12 sati, dokad je bio rok, stiglo 12 prijava za sudjelovanje. U drugi krug natječaja, koji je planiran za sami početak 2017. godine, pozvat će se svi koji zadovolje tehničke, pravne i financijske sposobnosti, no oni koji u drugi krug ne uđu imaju pravo žalbe pa je teško prognozirati kada će ustvari početi sama gradnja.


komentara  0

Broj pristiglih prijava potvrdio je očekivanja o velikom interesu domaćih i stranih građevinskih tvrtki za taj projekt koji je ovaj put ipak, izgleda, bolje pripremljen nego 2007., kad je bio raspisan prvi natječaj za gradnju tog mosta. Sukladno Zakonu o javnoj nabavi, informacije o potencijalnim natjecateljima u ovom ograničenom postupku javne nabave su tajne, stoga u Hrvatskim cestama ne mogu govoriti o imenima tvrtki koje su dostavile prijave za Pelješki most, piše Večernji.

Prvotno planirani rokovi za okončanje natječaja krajem ove godine i početak gradnje Pelješkog mosta početkom sljedeće, odavno su probijeni s čak tri uložene žalbe, a u tijeku je tek prvi krug natječaja u kojem potencijalni izvođači radova moraju dokazati svoju pravnu, financijsku i tehničku sposobnost za projekt povezivanja hrvatskog teritorija, procijenjene vrijednosti od 1,756 milijardi kuna.


dubrovniknet teamFiltriraj:                     
Sortiraj:         
INFOCENTAR  DUBROVNIKTV  DUCLUBBING   DUGASTRO  DUPROMO  DUBROVNIKTODAY


Iz teme

DubrovnikTV.net
Kolumne 

dubrovniktv.net


facebook  twitter  YouTube  YouTube