POLITIKA
29.12.2016 u 10:58

VIĆANOV IZBORNI "AS" IZ RUKAVA: Terezina Orlić, nestranačka kandidatkinja za gradonačelnicu

Terezina Orlić, diplomirana ekonomistica, šefica Gospodarske komore u Dubrovniku je kandidatkinja Dubrovačkog demokratskog sabora Pera Vićana za gradonačelnicu na predstojećim lokalnim izborima u svibnju 2017. Kandidatkinja će naknadno predstaviti svoje zamjenike, no za pretpostaviti je da će prvi zamjenik biti Lukša Matušić, gradski vijećnik DDS-a u dva mandata. Drugi zamjenik će biti jedna gospođa, rekao je jutros Vićan na press konferenciji.


komentara  0

Ime svoje kandidatkinje za gradonačelnicu Pero Vićan je uspješno krio već neko vrijeme, a mediji su špekulirali kako je riječ o dr. Dujmović, dok ona to nije javno demantirala.

Ime Terezine Orlić kao kandidatkinje pravo je iznenađenje, budući dosad nije poznat njen politički angažman kroz članstvo u ijednoj stranci. Terezina Orlić je rođena u Dubrovniku 1957., gdje je diplomirala na Ekonomskom fakultetu, a već nekoliko mandata je na čelu Županijske gospodarske komore. Angažirana je i na aktivnostima oko ženskog poduzetništva, bila je i predsjednica Hrvatske udruge poslovnih žena, te predsjednica dubrovačkog Kruga.

Radni vijek je započela u "Atlantskoj plovidbi" gdje je radila 24 godine, a nakon rada u jednom odvjetničkom uredu, od 2005. radi u Hrvatskoj gospodarskoj komori, prvo kao poslovna tajnica, a potom predsjednica. Majka je troje djece.

- Mnogi će se pitati zašto sam se odlučila ući u politiku. U svom dugogodišnjem privatnom i radnom iskustvu sam pokazala odgovornost i dosljednost, uvjerena sam da su promjene moguće, ali ne iz fotelje. Promjene koje priželjkujemo se neće dogoditi ukoliko se ne uključimo, stoga pozivam i mlade ljude da nam se pridruže. Jedino što želim istaknuti je ljubav prema Gradu, Božji je blagoslov roditi se u ovakvoj ljepoti. Upoznala sam kroz svoj posao veliki broj menadžerica, radnica, žena i sve me je to učvrstilo u stavu da žene mogu doprinijeti društvu više nego sad.... - rekla je Terezina Orlić.

Istaknula je da ovaj Grad ne može voditi pojedinac, već da će ustrajati na zajedništvu sa svojim sugrađanima i razgovorima kojima se može postići sve.

 


L.CrnčevićFiltriraj:                     
Sortiraj:         
INFOCENTAR  DUBROVNIKTV  DUCLUBBING   DUGASTRO  DUPROMO  DUBROVNIKTODAY


Iz teme

DubrovnikTV.net
Kolumne 

dubrovniktv.net


facebook  twitter  YouTube  YouTube