POLITIKA
29.12.2016 u 14:57

Reakcije dubrovačkih političara na kandidaturu Terezine Orlić

Slijedom predstavljanja kandidatkinje za gradonačelnicu Dubrovnika Dubrovačkog demokratskog sabora Terezine Orlić, čelnike dubrovačkih političkih stranaka pitali smo što misle o za sada jedinoj ženi koja će se u predstojećoj izbornoj kampanji boriti za gradonačelničku titulu, ali i odgovornost.  Svi redom, Andro Vlahušić (HNS), Mato Franković (HDZ), Mladen Gojun (SDP) i Maro Kristić ispred KLGB Srđ je Grad, poželjeli su joj sreću na predstojećim izborima, a neki su nam otkrili i kandidate svojih političkih opcija. U nastavku donosimo njihove izjave.


komentara  2

Gradonačelnik i čelnik dubrovačkog HNS-a Andro Vlahušić smatra da Dubrovnik treba imati što više kandidata za gradonačelnik-a/-cu.

„Treba biti što više kandidata za gradonačelnika, a građani moraju birati slobodno. Dubrovniku se ne smije dogoditi oktroirani namjesnik. Gospođi Orlić želim puno sreće i potporu puka jer politička elita imenuje svoje kandidate za gradonačelnika, ali ljude na ovu funkciju ipak biraju građani. Želim joj dobre rezultate za njezin program i želim joj da misli vlastitom glavom. Oko njezinog prezimena i konotacija vezanih za prezime ništa neću komentirati jer smatram da to uopće nije bitno. Dubrovnik zaslužuje vrijedne ljude i slobodne izbore“, izjavioj je još uvijek aktualni gradonačelnik.

Vlahušić ističe da je za sada on jedini kandidat HNS-a za gradonačelnika, a ukoliko se on ne bude mogao kandidirati (nakon odluke Ustavnog suda) kaže da će on osobno, ne stranka, izabrati kandidata za gradonačelnik-a/-cu.

Predsjednik dubrovačkog HDZ-a Mato Franković također nam je potvrdio kako će upravo on biti kandidat ove stranke za gradonačelnika Dubrovnika, dok će imena njegovih zamjenika biti obznanjena krajem siječnja.

O kandidaturi Terezine Orlić kazao je:
„Poštujem svaku stranku kojoj je u konačnici cilj dobrobit Grada. Nužno je da se osobe opterećene teškim aferama ne bave politikom. Uvjeren sam da će svaka stranka naći i kandidirati osobe koje nisu opterećene aferama i za koje smatraju da će Gradu donijeti dobrobit pa tako i Dubrovački demokratski sabor Pera Vićana“.

Maro Kristić (KLGB SJG) bio je iznenađen Vićanovom kandidatkinjom.„Gospođu Terezinu Orlić dobro poznajem  i izuzetno cijenim. Želim joj puno sreće“, kazao je Kristić za Dubrovniknet dodavši kako je s Vićanovom kandidatkinjom poslovno surađivao i da oboje dijele neke stavove i ideje o budućnosti Grada.

I Srđevci će do sredine siječnja javnosti obznantiti svoje kandidate za gradonačelnik-a/-cu te njihove zamjenike i dalje u suradnji s MOST-om nezavisnih lista, a najvjerojatnije će upravo Maro Kristić biti njihov kandidat.

Čelnik SDP-a Mladen Gojun za sada je škrt na riječima. Iako je upravo odluka SDP da izađe na izbore samostalno ili da podrži Vlahušića ili njegovog kandidata trenutno najzanimljivija nepoznanica.„Poštovanoj gospođi Terezini Orlić želim svako dobro u privatnom, poslovnom i sad i političkom životu. SDP će pravodobno izvijestiti javnost o načinu izlaska na lokalne izbore kao i o svojim kandidatima“, rezerviran je Gojun.
Neslužbeno saznajemo kako će krajem siječnja i SDP donijeti konačnu odluku.

Uzbudljiva politička zima, a potom i proljeće su ispred nas, a čini se kako će kraj siječnja donijeti i odgovore na mnoga pitanja.


Katarina FiorovićFiltriraj:                     
Sortiraj:         
INFOCENTAR  DUBROVNIKTV  DUCLUBBING   DUGASTRO  DUPROMO  DUBROVNIKTODAY


Iz teme

DubrovnikTV.net
Kolumne 

dubrovniktv.net


facebook  twitter  YouTube  YouTube