LIFESTYLE
17.05.2017 u 10:21

Društvo prijatelja će obnovit i uredit tvrđavu na Prevlaci?

Društvo prijatelja dubrovačke starine već dulje vrijeme želi s državom dogovoriti obnovu i uređenje potpuno zapuštene tvrđave na Prevlaci, a za to ima i snažnu potporu u Općini Konavle, čiji je zamjenik načelnika, Božo Lasić i naš član - kazao je predsjednik DPDS-a Niko Kapetanić za dubrovniknet.hr. Na tvrđavi, izgrađenoj oko 1850-te, danas nema tko ni hrvatsku zastavu zamijeniti novom, a riječ je o zaštićenom i atraktivnom spomeniku kulture koji može biti privlačan i domaćem stanovništvu i turistima. Danas će se o toj ideji raazgovarati s ministrom Goranom Marićem koji je u posjeti hrvatskom jugu. 


komentara  0

Nije tajna da Društvo prijatelja već dulje vrijeme razmišlja o tome da se Tvrđava na Prevlaci počne obnavljati i da joj se udahne novi život, potreban na tom području iz mnogih razloga - kazao je Kapetanić, dodajući kako bi se nastojalo s državom ugovoriti i njihovo upravljanje obnovljenom tvrđavom na određeno vrijeme.

- Kao i sa svim ostalim spomenicima kulture koje obnovimo, model bi bio samoodrživost i sadržaji dostojni tog prostora i povijesti koju predstavljaju. Potrebno je ići korak po korak, sve u tančine dogovoriti s državom u čijemu vlasništvu ta tvrđava mora ostati, a onda dobro razmisliti bi li u tom prostoru mogao biti smješten, primjerice muzej Austrougarske mornarice s naglaskom na ovoj hrvatskoj komponenti, ili možda kakav atraktivni moderni akvarij ili nešto sl. U svakom slučaju, volja u Društvu prijatelja za taj značajni zaštićeni spomenik kulture postoji i vjerujemo kako će do obnove i doći - zaključio je Kapetanić. 

O ovoj ideji će se, između ostaloga, razgovarati na današnjem sastanku s ministrom Marićem u Županiji.


L.C. FOTO: Anita TrojanovićFiltriraj:                     
Sortiraj:         
INFOCENTAR  DUBROVNIKTV  DUCLUBBING   DUGASTRO  DUPROMO  DUBROVNIKTODAY


Iz teme

DubrovnikTV.net
Kolumne 

dubrovniktv.net


facebook  twitter  YouTube  YouTube