KULTURA
01.09.2017 u 14:06

svjetska revija pobjednika iz baštinskih struka
"Najbolji u baštini" po 16. put u Dubrovniku

Na galeriji Kneževa dvora otvorena je izložba „Najbolji u baštini“ najuspješnijih muzejskih, baštinskih i konzervatorskih projekta iz tridesetak zemalja svijeta nagrađenih u protekloj godini. Izložba je ujedno uvod u istoimenu međunarodnu konferenciju koja će se po šesnaesti put održati u Dubrovniku krajem rujna.
 


komentara  0

- Proteklih godina dogodilo se štošta, vrijeme se ubrzalo, potrebe i očekivanja su narasli i konferencija je postala puno ozbiljnija nego što je to bila u početku. Da bismo to i ostvarili, uspostavili smo simbolički čin kako bi se povezali sa svima onima kojima je do baštine, bili oni strani ili domaći gosti, pa kad već u tolikom broju prolaze kroz Knežev dvor, htjeli smo iskoristiti tu priliku da uspostavimo jednu malu informativnu izložbu i da tu konferenciju podijelimo svima, kazao je tim povodom ravnatelj konferencije Tomislav S. Šola.

Najavio je kako će se na skupu „Najbolji u baštini“ u trajanju od 28. do 30. rujna, ove godine prezentirati ukupno 42 laureata iz Kine, SAD-a, Japana, Australije, Novog Zelanda, Kanade, Rusije i brojnih europskih zemalja, dok će Hrvatsku predstavljati Vukovarski gradski muzej, dobitnik Silletto nagrade Europskog muzeja foruma.

Uz pregled najbolje prakse iz cijelog svijeta i prilike za upoznati protagoniste najuspješnijih baštinskih dostignuća, konferencija nudi bogat društveni i kulturni program organiziran uz pomoć Dubrovačkih muzeja, a od nedavno zahvaljujući i novom partnerstvu s Muzejima i galerijama Konavala.

- Čast nam je biti dio ove priče, to je nešto najinspirativnije što se može dogoditi muzeju, koji kao da vas uhvati u neku kolotečinu, svoj radni oblik koji svih nekako otupi. Posebno mi je drago radi same prezentacije Konavala, radi osjećaja da ćemo prihodovat i mi na neki način u struci, istaknula je ravnateljica Muzeja i galerija Konavala Antonia Ruksović Radonić.

Ove godine uz skup oformljen je Savjet konferencije, koji čine članovi konferencijskog Odbora, predstavnici partnera, moderatori, bivši laureati i drugi koji će se godišnje sastajati u poludnevnom programu u Konavlima kako bi svojim znanjem, iskustvom i interesima pomogli u daljnjoj afirmaciji konferencije. Svi projekti predstavljeni na skupu u proteklih 16 godina dostupni su na službenoj internetskoj stranici konferencije, jer kultura, što je i glavna poruka događanja, postoji da bi se dijelila. 


M.D.Filtriraj:                     
Sortiraj:         
INFOCENTAR  DUBROVNIKTV  DUCLUBBING   DUGASTRO  DUPROMO  DUBROVNIKTODAY


Iz teme
casablanca
KULTURA
0      13|02|20 u 17:26
Kultna Casablanca za Valentinovo u Visiji
Christiano_Pambianchi
KULTURA
0      13|02|20 u 14:58
Dvije fatalne ljubavi Cristiana Pambianchia
sveti_tripun_naslovna
KULTURA
0      09|02|20 u 15:55
FOTO/VIDEO: Mnogi Dubrovčani u Kotoru u procesiji Sv. Tripuna
libro_sv_vlaha
KULTURA
0      07|02|20 u 20:27
"Libro svetog Vlaha" sutra u Lazaretima
lindjo_naslovna
KULTURA
0      07|02|20 u 20:01
FOTO: NAKON DUGIH 40 GODINA Linđo predstavio nosač zvuka "Poslušajte ljudi glas ovoga"

DubrovnikTV.net
Kolumne 

dubrovniktv.net


facebook  twitter  YouTube  YouTube