VIJESTI
05.10.2017 u 12:04

KOCKA JE BAČENA: sutra u Zagrebu odluka o gruškom terminalu!

Što će se događati s gruškim terminalom, trebalo bi se saznati sutra, 6. listopada kada se u Zagrebu sastaje Upravno vijeće Lučke uprave Dubrovnik. Sutra ćemo, dakle, saznati hoće li se potpisati ugovor s tursko-francuskim investitorom koji je, u slučaju da to ne bude napravljeno, najavio arbitražni postupak kojim će od Republike Hrvatske tražiti 900 milijuna kuna odštete. Jutarnji list piše kako su investitori za rok potpisivanja ugovora ili dogovora datuma do kojega će to učiniti, stavili 9. listopad. No, čini se da mlada HDZ-ova ekipa koja je preuzela odgovornost upravljanja Gradom na proteklim lokalnim izborima, ne odustaje od stava kako bi potpisivanje koncesijskog ugovora s DICPI-jem, bio iznimno štetan za Dubrovnik.   


komentara  0

Član UV Lučke uprave Dubrovnik i ujedno predsjednik dubrovačkog Gradskog vijeća, Marko Potrebica ponavlja ono što je iznio u našem TV intervjuu a to je kako "nema šanse da se prihvati koncesija po najavljenom modelu, jer je to čisto pogodovanje investitorima, a protiv interesa Grada Dubrovnika". Potrebica smatra i kako nema šanse da francusko-turski investitor dobije arbitražu kojom se prijeti Republici Hrvatskoj.

U UV Lučke uprave Dubrovnik sjede: predsjednik Kristijan Pavić, Marko Potrebica, Jelka Musladin, Sven Jesenković, Božidar Memed, Baldo Romasović, Nada Medović i Ivo Margaretić.

Kolika je važnost Gruškog terminala svjedoče i činjenice da koncesionar tog područja ne bi upravljao samo dolascima kruzerima u Dubrovnik, nego i cijelom prometnom infrastrukturom i razvojnim turističkim kapacitetima Grada i to na rok od 40 godina. O ovome problemu se dosta pričalo i u predizbornoj kampanji za lokalne izbore, kada su mladi HDZ-ovci jasno iznosili svoje stavove o štetnosti tog ugovora za Grad. 

Dubrovačka javnost stoga s nestrpljenjem sutra očekuje konačnu vijest iz Zagreba, gdje će se održati sastanak Upravnog vijeća. Ne želimo biti zloguke ptice pa sa skepsom razmatrati informaciju da se sastanak održava u Zagrebu, a ne Dubrovniku.

 


L.C.Filtriraj:                     
Sortiraj:         
INFOCENTAR  DUBROVNIKTV  DUCLUBBING   DUGASTRO  DUPROMO  DUBROVNIKTODAY


Iz teme

DubrovnikTV.net
Kolumne 

dubrovniktv.net


facebook  twitter  YouTube  YouTube