VIJESTI
03.11.2017 u 16:56

FOTO: Dan otvorenih vrata laboratorija Opće bolnice Dubrovnik

Povodom Međunarodnog dana laboratorijske medicine koji se obilježava 5.11., Odjel za laboratorijsku dijagnostiku Opće bolnice Dubrovnik danas je otvorio vrata laboratorija za organizirane posjete vrtićke djece i učenika. Projekt je pokrenut u suradnji s Dječjim vrtićima Dubrovnik, Osnovnom školom Lapad i Gimnazijom Dubrovnik.


komentara  0

Kod djece vrtićke dobi važno je smanjiti strah od vađenja krvi, pa su se djeca kroz igru s medvjedićima upoznala s postupkom vađenja krvi, što je osobito značajno za predškolce budući da sistematski pregled pri upisu u školu obuhvaća i vađenje krvi. Djeci se animiralo  gledanjem kroz mikroskope kako bi ih se upoznalo sa svijetom crvenih i bijelih zrnaca u krvi, kao i važnosti čuvanja svog zdravlja.

Učenicima 8. razreda osnovne škole pokazan je rad u medicinskom laboratoriju kako bi im se pružila prilika da prilikom upisa u srednju školu imaju jasnija mišljenja o zanimanjima u području laboratorijske medicine.

Za četvrte razrede Gimnazije Dubrovnik program je prilagođen opredjeljenju za daljnje školovanje. Upoznavanjem zanimanja u laboratoriju, kao i mogućnostima zapošljavanja i daljnjeg usavršavanja, nastoji se zainteresirati i potaknuti učenike na upis studija u području laboratorijske medicine.

Cilj ovih projekata je zainteresirati učenike osnovnih i srednjih škola za rad u laboratoriju te promocija laboratorijske medicine koja je za naš Grad i Županiju važna zbog deficitarnosti svih kadrova u medicinskim laboratorijima. Projekti će trajati kroz narednu godinu ovisno o broju zainteresiranih vrtića i učenika osnovnih i srednjih škola za posjet laboratoriju, a održavat će se petkom u između 14:30 i 16 sati.


dubrovniknet team / FOTO: Vedran JerinićFiltriraj:                     
Sortiraj:         
INFOCENTAR  DUBROVNIKTV  DUCLUBBING   DUGASTRO  DUPROMO  DUBROVNIKTODAY


Iz teme

DubrovnikTV.net
Kolumne 

dubrovniktv.net


facebook  twitter  YouTube  YouTube