VIJESTI
26.01.2018 u 09:05

Reagiranje investitora - Dio Bukovčeve ulice uknjižen je u temeljni kapital hotela Bellvedere

Tvrtka Vila Laurus d.o.o, vlasnik hotela Belvedere reagirala je na članak objavljan na našem portalu pod naslovom  "Legaz riješio spor oko Ulice Vlaha Bukovca  - vlasnik puta je Republika Hrvatska". Tvrde kako je u tekstu izneseno niz netočnih tvrdnji, koje bi javnost mogle dovesti u zabludu. Među ostalim tvrde da je katastarska čestica 2459 Dubrovnik, koja obuhvaća dio Ulice Vlaha Bukovca (544m) 1994. objedinjena u novu česticu koja je unesena u temeljni kapital Hotela Belvedere pri pretvorbi. Njihovo očitovanje prenosimo u cijelosti.


komentara  0

U utorak 23. siječnja 2018. na Internet portalu www.dubrovniknet.hr objavljen je članak nepoznatog autora „Legaz riješio spor oko ulice Vlaha Bukovca  - vlasnik puta je Republika Hrvatska".  U tekstu je izneseno netočnih tvrdnji o društvu Vila Larus koje bi javnost mogle dovesti u zabludu te smo na njih dužni reagirati.

U tekstu se navodi kako „...Igor Legaz tvrdi i dokazuje dokumentima kako ta nekretnina nije bila predmetom procjene u postupku pretvorbe društvenog poduzeća "Belvedere" s.p.o. te time ne može biti u vlasništvu investitora, odnosno tvrtke Laurus", što nije točno. Naime, nakon izgradnje hotela Belvedere, još u vrijeme bivše države pokrenut je i u ovoj državi nastavljen postupak sređivanja zemljišnoknjižnih podataka i dokumenata u odnosnim registrima. Tako su se dotadašnje čestice zemlje objedinile u jedinstvenu česticu, u postupku koji je vođen 1994. godine kod Ureda za katastarsko-geodetske poslove Dubrovnik te zemljišno-knjižnog odjela Općinskog suda u Dubrovniku, koja predstavlja postojeću nekretninu hotela Belvedere. Predmetnim postupkom je među ostalim i dio katastarske čestice 2459 K.O. Dubrovnik (kat.čest. 5125 - nova izmjera), odnosno u naravi dio puta Vlaha Bukovca, u površini od 544 m2, ušao u novoformiranu zemljišnoknjižnu česticu i kao takav unesen u temeljni kapital kod pretvorbe društva Belvedere s.p.o., koja pretvorba je provedena 1996. godine, dakle nakon što je proveden spomenuti postupak objedinjavanja čestice.

Također, u tekstu se navodi kako je „Udruga "Divlja liga vaterpolo" pribavila isprave, iz kojih se jasno vidi da Općinski sud u Dubrovniku, rješenjem, br. Z-2363/94 od 03.04.1996., nije prihvatio prijedlog Ureda za katastarsko-geodetske poslove Dubrovnik, da se, na temelju prijavnog lista od 16.11.1994., promjeni oblik (skrati) č.zem. 2459 k.o. Dubrovnik, tlocrtne površine 1780 kv.m." Ovdje je ponovno riječ o proizvoljnom tumačenju činjenica kojima se pokušava obmanuti javnost. Prijavni list je proveden jer je novoformirana katastarska čestica 1877/4 K.O. Dubrovnik (kat.čest. 5000 - nova izmjera) uredno upisana u zemljišnim knjigama u ukupnoj svoj površini i obliku sukladno prijavnom listu, uključujući i dio čest. zem. 2459 K.O. Dubrovnik površine od 544 m2, koja je činila dio puta Vlaha Bukovca.  Istovremeno nije u cijelosti upisano poništenje i korekcije čestica od kojih je nastala čestica 1877/4 K.O. Dubrovnik, te je trenutno u tijeku rješavanja predmetne situacije.

Ovakvim tekstom čitatelji www.dubrovniknet.hr ostali su uskraćeni za cjelovitu i točnu informaciju te stoga molimo da, sukladno članku 40. i 41. Zakona o medijima, objavite ispravak objavljenog teksta u cijelosti.

U cilju dobre buduće suradnje, za sve daljnje potrebne informacije vezano za Vila Larus d.o.o. i projekt Belvedere neophodne za Vaš kvalitetniji i uspješniji rad, stojimo Vam na raspolaganju.

Stella Šimunović, odvjetnik


dubrovniknet teamFiltriraj:                     
Sortiraj:         
INFOCENTAR  DUBROVNIKTV  DUCLUBBING   DUGASTRO  DUPROMO  DUBROVNIKTODAY


Iz teme

DubrovnikTV.net
Kolumne 

dubrovniktv.net


facebook  twitter  YouTube  YouTube