VIJESTI
28.02.2018 u 10:43

Još danas možete glasovati da trstenski platan postane Europsko stablo godine

Višestoljetni platan u Trstenome ušao je u uži izbor na natjecanju za Europsko stablo godine. Proglašenje pobjednika bit će krajem ožujka, a europarlamentarka Dubravka Šuica, koja je platan i kandidirala poziva sve da danas, zadnji dan glasovanja da ju podršku našemu platanu, koji ima velike šanse za pobjedu.


komentara  0

„Već par godina pratim u Europskom parlamentu izbor za europsko stablo godine i u jednom trenutku mi je sinulo da mi imamo pravo europsko stablo godine, a to je naš platan. Odlučila sam se uključiti u natjecanje ove godine. Inače je potrebno provesti natjecanje na razini države, no obzirom da je prva godina, platan je automatizmom postao prijedlog Hrvatske, ujedno je bio i jedini.

21. ožujka na Europski dan šuma bit će proglašenje pobjednika. Željela bih da se javnost više sudjeluje, uključujući i portale. Da su svi oni koji su lajkali moju objavu na facebook-u glasali za platan, bili bi 'na konju'. Lajk nije glas! Smatram da smo vrlo konkurentni, zbog same veličine stabla i njegovog debla. Također smatram da je to vrlo važno za promociju Dubrovnika, Hrvatske, zaštite prirode kao i samog Arboretuma Trsteno", Izjavila je Dubravka Šuica.

Svoj glas za naš platan dajte ovdje

Pravila natjecanja:

– Pristupite  web stranici Tree of the year.
– Trebate odbarati dva stabla. Neka prvo bude Platana u Trstenome, a za drugo odaberite ono koja mislite da će dobiti najmanje glasova.
– Za potvrdu odabira u naznačeno mjesto upišite svoju e-mail adresu.
– Glas će se uvažiti tek nakon što kliknete na link koji dobijete na email adresu!     


Antea MlinarićFiltriraj:                     
Sortiraj:         
INFOCENTAR  DUBROVNIKTV  DUCLUBBING   DUGASTRO  DUPROMO  DUBROVNIKTODAY


Iz teme

DubrovnikTV.net
Kolumne 

dubrovniktv.net


facebook  twitter  YouTube  YouTube