LIFESTYLE
02.03.2018 u 14:46

TRIPADVISOR: što u Dubrovniku treba vidjeti prije smrti?

TripAdvisor ima različite kategorije gdje posjetitelji mogu ostavljati svoja mišljenja i komentare. Neke od njih su hoteli, restorani, razne znamenitosti i stvari koje bi trebao jedan posjetitelj vidjeti u određenom gradu. Tako je TripAdvisor 2013. sastavio popis od 10 spomenika koje bi trebalo posjetiti prije smrti, a među njima su se našle i dubrovačke gradske zidine. Njihova pozicija je trenutno na visokome prvome mjestu od svih mjesta koje bi se trebale posjetiti u Dubrovniku. - Zidine su treća najviše posjećena znamenitost u Hrvatskoj, nakon Plitvičkih jezera i Nacionalnog parka Krka, te ovime želimo pokazati kako DPDS dobro radi svoj posao, "zidine ne plaču" i trudimo se iz godine u godinu, uvodeći neke nove stvari – rekao je za Dubrovniknet predsjednik Društva prijatelja dubrovačke starine, Niko Kapetanić.


komentara  0

Od mogućih 187 stvari (Things to Do) u Dubrovniku koje bi trebalo posjetiti na prva tri mjesta našle su se Dubrovačke gradske zidine, stara gradska jezgra i dubrovačka žičara. Uvjerljivo najviše komentara i najbolju ocjenu imaju gradske zidine s preko 18 tisuća i 600 komentara i ocjenom 4.5. Prošle godine zidine je posjetilo preko milijun i 200 tisuća posjetitelja, a ove godine se očekuje još novih 100 tisuća turista.

- Jako nam je drago da se nalazimo na prvome mjestu, to je samo potvrda dugogodišnjeg rada DPDS-a, s obzirom na to da smo u zadnje vrijeme često napadani, kako zidine plaču zbog loše obnove, te mi je izrazito žao kada su predstavnici UNESCO-a bili u posjetu zidinama da nismo bili pozvani, a zaključak je donesen kako se zidine loše obnavljaju - kaže Kapetanić.

Neki od rijetkih negativnih komentara koje su posjetitelji ostavili na TripAdvisor-u su cijena karte, gužve, manjak ugostiteljskih objekata i nedostupnost pića i različitih osvježenja te nedostatak izlaza i ulaza na zidine.

- Mi prvenstveno želimo turistima dati osjećaj srednjeg vijeka, trenutno postoje dva ulaza i četiri izlaza, uveli smo jedan smjer zbog prevelikih gužvi. Turisti vjerojatno ne vide sve izlaze zbog malih oznaka, ali vjerojatno ćemo i to u budućnosti promijeniti i povećati te oznake kako bi što bolje označili izlaze. Na zidinama se na tri mjesta mogu kupiti različita osvježenja kao i sladoled, imamo suvenirnicu koja nudi isključivo originalne suvenire, ali imamo i nekoliko punktova koji nude prvu pomoć te volontere Crvenog križa koji su tu ako nekome pozli. S obzirom na napredak i sve više posjetitelja uveli smo i kartično plaćanje i prilagođavamo se svjetskim standardima. Što se tiče cijene ulaznica, istraživali smo cijene ulaznica ostalih europskih i svjetskih znamenitosti te analizom došli do ove trenutne koja je predložena gradskoj upravi, koja je to i odobrila. Vodimo odgovornu politiku te u skladu s takvom politikom ne treba ići dalje s cijenom - objasnio je Niko Kapetanić.


Elizabeta Jelić/ FOTO: InstagramFiltriraj:                     
Sortiraj:         
INFOCENTAR  DUBROVNIKTV  DUCLUBBING   DUGASTRO  DUPROMO  DUBROVNIKTODAY


Iz teme

DubrovnikTV.net
Kolumne 

dubrovniktv.net


facebook  twitter  YouTube  YouTube