VIJESTI
30.04.2018 u 08:02

Udruga "Slatki život": dijabetičarima se učestalo smanjuju prava

U Zadru se 28. travnja održala  XXI. Koordinacija  dalmatinskih dijabetičkih  udruga i Susret dijabetičara  Dalmacije. Na njoj je bila i Udruga "Slatki život" koja je poslala i piopćenje.


komentara  0

U Hotelu Kolovare smo se okupili u jutarnjim  satima  i nakon prigodnog domjenka uputili  u obilazak grada uz  pratnju turističkih  vodiča. 

U istom  vremenu  je  održana  XXI.  sjednica  koordinacije  dalmatinskih  dijabetičkih  udruga na  kojoj  je  prezentirana  primjena Nacionalnog  programa  zaštite  od  šećerne  bolesti  u razdoblju  2015.-2020. godina,  informacije  o  stanju  u  Hrvatskom  savezu  dijabetičkih udruga i svakodnevnim problemima dijabetičara.Naša zbilja su  učestala i kontinuirana smanjivanja  prava  na  zdravstvenu  zaštitu,  pravo  na    pomagala  i  lijekove,  a  isto će dovesti  do  katastrofalnih  posljedica  za  oboljele,  njihove  obitelji,  zdravstveni  sustav, ekonomski sustav i  cijelu zemlju. Unatoč mnogobrojnim problemima  koji tište dijabetičku zajednicu, domaćini iz Udruge Cukrići organizirali su zabavni program,te animatore za djecu i na taj način sve probleme “stavili u drugi plan”. U povratku, u nedjelju 29. travnja, nazočili smo Svetoj misi u Samostanu svetog Frane. Slijedećem  XXII. susretu  dijabetičara  Dalmacije, u listopadu 2018. godine, mi ćemo  biti domaćini i organizirati program u našem Gradu i tome se iskreno veselimo.Djeca  i  roditelji  zahvaljuju  svim  donatorima koji su omogućili ovaj  put  u biravak u Zadru - stoji u priopćenju Udruge "Slatki život".





Filtriraj:                     
Sortiraj:         
INFOCENTAR  DUBROVNIKTV  DUCLUBBING   DUGASTRO  DUPROMO  DUBROVNIKTODAY






Iz teme

DubrovnikTV.net












Kolumne







 

dubrovniktv.net


facebook  twitter  YouTube  YouTube