VIJESTI
01.06.2018 u 14:20

Zidine u Gradu i Stonu "na udaru" sve brojnijih turista

U proteklom mjesecu gradske zidine je posjetilo 15% ili 21 tisuća osoba više nego u svibnju lanjske godine, što u Društvu prijatelja dubrovačke starine koje njima upravljaju smatraju pokazateljem da će kraj godine završiti s preko 1.3 milijuna prodanih ulaznica koliko je bilo u 2017. 


komentara  0

U svibnju je prodano 157 tisuća ulaznica na dubrovačke zidine što je povećanje od 15% u odnosu na lanjskih 136 tisuća. 

- Rezultati za prvih pet mjeseci ukazuju pak na povećanje od 13%, odnosno 33 tisuće ulaznica je prodano više nego lani. To su pokazatelji koji upućuju da će ova godina biti bolja od lanjske kada je zidine posjetilo oko 1.3 milijuna ljudi - kazao nam je Niko Kapetanić, predsjednik Društva prijatelja dubrovačke starine. 

Kapetanić ističe kako je u povećanju prodaja individualnih ulaznica, te preko agencije, dok se primjećuje manji udio preko prodaje Dubrovačke kartice koja u cjelokupnom broju sada sudjeluje samo s 8%. 

- Veseli nas povećanje prodaje ulaznica u Kulu Gornji ugao i Minčetu, brojke jesu male, ali pokazuju trend koji će zasigurno biti u značajnijem usponu kada se otvori nova šetnica zapadnim predziđem. Time će se otvoriti vrlo vrijedan novi sadržaj u kulturi Grada - kazao je Kapetanić, dodajući kako je u svibnju prodano 660 karata, za razliku od lanjskih 400. 

Kuriozitet je kako je i u Kneževom dvoru u Slanome počela sezona, sramežljivo, sa 73 prodane ulaznice u svibnju, ali vrijeme u kojemu će se ovaj baštinjeni spomenički biser tek početi koristiti u punom smislu, tek dolazi. 

U Stonu se također stvari kreću nabolje. Lani je u svibnju tamošnje zidine posjetilo 5.200 osoba, a ove godine 5.900. U prvih pet mjeseci zidine je sveukupno posjetilo 10.500 osoba, što je povećanje od 13%. 

- To su rezultati koji obećavaju, stoga i u Stonu ove godine očekujemo preko 60 tisuća posjetitelja do kraja godine - zaključio je Kapetanić. 


L.C.Filtriraj:                     
Sortiraj:         
INFOCENTAR  DUBROVNIKTV  DUCLUBBING   DUGASTRO  DUPROMO  DUBROVNIKTODAY


Iz teme

DubrovnikTV.net
Kolumne 

dubrovniktv.net


facebook  twitter  YouTube  YouTube