VIJESTI
11.06.2018 u 20:40

Niko Kapetanić ponovno izabran za predsjednika Društva prijatelja dubrovačke starine

Malo vijeće Društva prijatelja dubrovačke starine kojega čini devet članova jednoglasno je izabralo Nika Kapetanića za predsjednika Društva na mandat od dvije godine. Denis Orlić ostaje i dalje tajnik, a Renata Andjus je izabrana za dopredsjednicu.


komentara  0

Na pitanje koji su njegovi daljnji planovi novi/stari predsjednik Društva prijatelja dubrovačke starine Niko Kapetanić kaže:

"Imamo pet-šest projekata koji su gotovo spremni za odabrati izvođača, poput Dominikanskog samostana u Čelopecima, tvrđava Sutvrač na Lopudu, crkva sv. Duh na Šipanu, Knežev dvor u Janjini. Imamo toliko započetih projekata i prioriteta, a kada je u pitanju grad prioritet nam je Bokar i sv. Andrija kako bi završili rutu do Minčete. U Konavlima nam je prioritet završiti Knežev dvor, ali i početi radove na Prevlaci, u Stonu dovršiti sve skupa gdje će biti osnova razvoja Stona i veći broj posjeta."

Napomenuo je kako sve ostaje isto, te da nije bilo upitno tko će biti predsjednik i kako je odluka donesena u radnoj atmosferi. Niko Kapetanić još je dvije godine predsjednik Društva i više se neće moći kandidirati jer prema sustavu Društva jedan predsjednik može biti izabran najviše na dva mandata od po dvije godine.

Inače, Društvo je samostalno odradilo, pripremilo i sufinanciralo 90 projekata obnove kulturne baštine na području koje je obuhvaćala bivša Republika. Prihodovali su neto od 116 milijuna kuna od čega je 63 milijuna kuna uloženo u obnovu spomenika.


E. J.Filtriraj:                     
Sortiraj:         
INFOCENTAR  DUBROVNIKTV  DUCLUBBING   DUGASTRO  DUPROMO  DUBROVNIKTODAY


Iz teme

DubrovnikTV.net
Kolumne 

dubrovniktv.net


facebook  twitter  YouTube  YouTube