CRNA KRONIKA
27.06.2018 u 13:32

Policija o optužbama Mljećana da štite nasilnika: "To nije točno, prijavili smo ga sudu barem 50 puta"

Na optužbe kako policijski službenici štite Vicka Sršena koji već godinama svojim nasilničkim ponašanjem malteretira stanovnike na Mljetu, iz PU dubrovačko-neretvanske stiže demantij, koji se potkrijepljuje podatkom kako je "policija spomenutog 43-godišnjaka, posljednjih nekoliko godina, nadležnim sudovima prekršajno i kazneno prijavila za preko 50 događaja. U najvećem broju slučajeva radilo se o narušavanju javnog reda i mira, prijetnjama, nasilničkom ponašanju i napadu na ovlaštenu službenu osobu." Doznajemo i kako će se od 1. srpnja na Mljetu osigurati stalna nazočnost policijskih službenika, što dosad nije bio slučaj.


komentara  0

Nekolicina stanovnika Mljeta s kojima smo razgovorali o nedavnim skandaloznim postupcima i napadima koji su se dogodili u Pomeni i Goveđarima, otvoreno je rekla kako im se čini da policija štiti mljetskog ugostitelja Vicka Sršena. Od policije smo zatražili očitovanje na ovakve tvrdnje koje upućuju i na osjećej bespomoćnosti koji se javlja kod građana kada izgube povjerenje u sustav u kojemu bi policija trebala štititi njihove živote i imovinu. 

- U odnosu na događaj kojeg navodite, oštro demantiramo navode pojedinih mještana da policija na bilo koji način štiti 43-godišnjaka koji je u popodnevnim satima u subotu, 23. lipnja, u mjestu Goveđari, na otoku Mljetu, grubo narušavao javni red i mir. Naime, odmah nakon zaprimljenih dojava o narušavanju, Postaja pomorske policije Dubrovnik je na otok uputila službeno plovilo koje je, iz razumljivih razloga, na otok stiglo u kasnim popodnevnim satima. Po dolasku na mjesto događaja policija je uhitila 43-godišnjaka za kojeg je utvrđeno da je, pod utjecajem alkohola, grubo narušavao javni red i mir te je službenim plovilom sproveden u Policijsku upravu dubrovačko- neretvansku gdje je zadržan na otriježnjenju - odgovaraju iz PU dubrovačko-neretvanske, dodajući:

- Provedenim kriminalističkim istraživanjem je, za sada, utvrđena sumnja da je 43-godišnjak počinio kaznena djela prijetnje iz čl. 139. st 2 Kaznenog zakona (koji glasi "Tko drugome ozbiljno prijeti da će njega ili njemu blisku osobu usmrtiti, teško tjelesno ozlijediti, oteti, ili mu oduzeti slobodu, ili nanijeti zlo podmetanjem požara, eksplozijom, ionizirajućim zračenjem, oružjem, opasnim oruđem ili drugim opasnim sredstvom, ili uništiti društveni položaj ili materijalni opstanak, op.a.),  na štetu tri osobe, te je uz kaznenu prijavu predan pritvorskom nadzorniku Policijske uprave dubrovačko-neretvanske. Kriminalističko istraživanje u odnosu na ovaj događaj se nastavlja.

Mljećani su se požalili i kako se događaji poput onih 23. lipnja, ponavljaju godinama, a potvrdu tome daju i iz policije:

- Policija je spomenutog 43-godišnjaka posljednjih nekoliko godina, nadležnim sudovima prekršajno i kazneno prijavila za preko 50 događaja. U najvećem broju slučajeva radilo se o narušavanju javnog reda i mira, prijetnjama, nasilničkom ponašanju i napadu na ovlaštenu službenu osobu.

Također napominjemo da otok Mljet nema stalnu nazočnost policijskih službenika, već se na otok, prema potrebama službe, upućuju policijski službenici Postaje pomorske policije Dubrovnik te želimo dodati da će Policija uprava dubrovačko-neretvanska od 1. srpnja na otoku Mljetu osigurati stalnu prisutnost policijskih službenika - zaključuju u priopćenju iz PU dubrovačko-neretvanske.

Nakon provedenog istražnog postupka na sudu, Vicku Sršenu je istražni sudac odredio pritvor na rok od mjesec dana. No, pritvor se može i produljiti zbog opasnosti od ponavaljanja kaznenog djela, što je ovdje slučaj jer Sršen u svom dosjeu već ima otrpije godinu dana jednu pravomoćnu presudu zbog prijetnje, ali mu je kazna zatvora preinačena u rad za opće dobro.

- Ovaj put je priveden zbog prijetnji i napada na tri osobe motornom pilom, bio je u alkoholiziranom stanju, a u istražnom pritvoru može provesti najdulje tri mjeseca do podizanja optužnice. Ukidanje, odnosno smanjenje istražnog pritvora, zbog ponavljanja kaznenog djela, ovdje se ne očekuje - izjavio je sudac i glasnogovornik Županijskog suda u Dubrovniku, Pero Miloglav.


L.C.Filtriraj:                     
Sortiraj:         
INFOCENTAR  DUBROVNIKTV  DUCLUBBING   DUGASTRO  DUPROMO  DUBROVNIKTODAY


Iz teme

DubrovnikTV.net
Kolumne 

dubrovniktv.net


facebook  twitter  YouTube  YouTube