VIJESTI
07.07.2018 u 18:16

POKRENUTA PETICIJA: Građani od župana traže konačno rješavanje anarhije na plažama

Mame iz Dubrovnika i okolice pokrenule su internetsku peticiju sa zahtjevom upućenim županu Nikoli Dobroslaviću. Povod ovome jučerašnji je događaj na plaži Copacabana na kojoj je djelatnik plaže jednu našu sugrađanku zamolio da se pomakne s plaže kako bi "mogao plažu pripremiti za sutra" pri tom misleći na slaganje praznih ležaljki. "Zahtjev za konačno rješavanje sustavnih kršenja koncesionarskih ugovora i anarhije na našim plažama", naziv je peticije koju je pokrenula grupa DUMAM-e , koja broji 2 296 čanica, a traže da se napokon više počnu provoditi pravila i da se koncesionari počnu ponašati u skladu s ugovorima o koncesiji. Tekst peticije prenosimo u cijelosti.


komentara  0

"Za početak – pitamo se kako je uopće moguće da mi, građani, vas izvještavamo o stanju na dubrovačkim plažama kad vi, kao nadležna ustanova, imate nadležne organe u kojima sjede službenici kojima je u opisu radnog mjesta nadzor i provođenje mjera potrebnih za uvođenje reda. Pitamo se to sa gorčinom s obzirom da smo mi-građani-ti koji financiraju sve te nadležne službe koje, očito, ne obavljaju posao za koji ih plaćamo.

Riječi su suvišne pored fotografija sa dubrovačkih plaža koje Vam prilažemo a koje zorno prikazuju da se ležaljkama ograničava pristup moru i da se iste postavljaju dužinom cijele plaže protivno koncesijskim odobrenjima. Prilažemo vam i članke iz medija iz kojih je evidentno da su građani Dubrovnika na dubrovačkim plažama 'građani drugog reda', osim ako iznajme ležaljku.

Apelirali smo i molili, što individualnim predstavkama što putem medija, u nebrojeno navrata. Situacija ne samo da se ne popravlja, već je iz ljeta u ljeto sve gora. Stoga sada zahtijevamo da se promptno i konačno riješi problem anarhije koncesionara na dubrovačkim plažama. Podsjećamo na izjave i obećanja koje ste prošlo ljeto uputili nama, građanima, a niste ispoštovali", stoji u peticiji koju možete potpisati ovdje.

SVAKE GODINE ISTO: Plaže prepune praznih ležaljki, građani ne mogu do mora


dubrovniknet teamFiltriraj:                     
Sortiraj:         
INFOCENTAR  DUBROVNIKTV  DUCLUBBING   DUGASTRO  DUPROMO  DUBROVNIKTODAY


Iz teme

DubrovnikTV.net
Kolumne 

dubrovniktv.net


facebook  twitter  YouTube  YouTube